Jeu Sprengers

Jeu Sprengers

24 mei 1938 - 6 april 2008
In memoriam Jeu Sprengers

Jeu Sprengers was geen grote voetballer, maar mocht met zijn vriendjes meedoen "omdat ik een bal had", zoals hij eens vol zelfspot opmerkte. Dat gebrek aan voetbalkwaliteiten compenseerde hij later ruimschoots door zijn bestuurlijke kwaliteiten. Zijn sportieve carrière speelde zich vooral af achter de bestuurstafel. In 1976 rolde hij de voetballerij in als penningmeester van VVV Venlo, waarvan hij in 1981 voorzitter werd. Die functie vervulde hij 10 jaar. In de tussentijd werd hij lid van diverse KNVB-commissies, waaronder de financiële commissie. Als bedrijfseconoom had hij een scherp oog voor financiën.
In Zeist viel hij op hij op door zijn scherpzinnigheid, zijn relativeringsvermogen, zijn vermogen tegenstanders nader tot elkaar te brengen en niet in de laatste plaats zijn humor. In 1993 koos de bondsvergadering hem tot opvolger van Jo van Marle. Drie jaar later werd hij lid van het uitvoerend comité van de Europese voetbalunie UEFA, waarvan hij van 2000 tot 2007 penningmeester was.

Tijdens zijn voorzitterschap heeft de KNVB forse stappen voorwaarts gezet op verschillende terreinen. In bestuurlijk opzicht blies hij de toenadering tussen amateurvoetbal en betaald voetbal nieuw leven in. In Den Haag kwam de KNVB op de kaart staan van verschillende ministeries bij het bespreken van de maatschappelijke rol die de KNVB kan en wil spelen. De opmerking dat de KNVB "het grootste gezinsvervangende tehuis van Nederland" is, zal voor altijd aan hem verbonden zijn. Mede dankzij Jeu Sprengers werd de KNVB een serieuze gesprekspartner voor de politieke en andere maatschappelijke organisaties.

De samenwerking met en de steun aan de Surinaamse voetbalbond, de groei van het voetbal voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking en de Eredivisie Vrouwen zijn slechts enkele voorbeelden van vernieuwende projecten die onder zijn leiding van de grond gekomen zijn. Belangrijk vond hij zelf de modernisering die het KNVB Sport- en Conferentiecentrum onderging met de opening van het nieuwe bondsbureau in Zeist 1998 als de eerst mijlpaal.

Als lobbyist en gezicht van het Nederlandse voetbal zorgde Sprengers er mede voor dat Nederland zijn hart kon ophalen als organisator van grote internationale voetbalwedstrijden en toernooien. Het samen met de Koninklijke Belgische Voetbalbond vlekkeloos georganiseerde Europees Kampioenschap 2000, onder de naam Euro 2000, was het hoogtepunt uit zijn bestuurlijke carrière. De KNVB organiseerde onder leiding van Sprengers tevens de UEFA Champions League Finale (Amsterdam 1998), drie UEFA Cup Finales, het FIFA WK Onder 20 in 2005 en het UEFA EK Onder 21 in 2007.

Jeu Sprengers was bezig aan zijn laatste jaar als voorzitter en zou eind 2008 afscheid nemen. Hij maakte zich de laatste maanden met een delegatie van de Belgische voetbalbond nog sterk voor het binnenhalen van de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal in 2018. Een afspraak met UEFA-voorzitter Michel Platini op 19 maart over dat plan moest hij vanwege zijn ziekte al aan zich voorbij laten gaan.

De KNVB verliest in Jeu Sprengers een alom geliefd en gerespecteerd voorzitter die van onschatbare waarde was voor de het Nederlandse voetbal. Wij zullen zijn vaderlijke wijsheid en plezierige gezelschap enorm missen.

Namens bestuur, directie en medewerkers van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond.


Hans Lesterhuis, vice-voorzitter
Harry Been, secretaris-generaal
        1 t/m 20 van 992        Volgende >
Lieve,familie van jeu sprengers!nogmaals ook aan julli mijn medeleven en heel veel sterkte met dit,bijzondere verlies!!.ik kende jeu redelijk uit/in de wandelgangen van stadion de koel venlo!!.helaas?bleef het tussen ons altijd tot een vlugge glimlach,want jeu,had het te druk!!.deze lach vergeet ik nooit meer!!daar leer/en heb ik veel van geleerd!!.Beste en lieve,familie!heel veel sterkte en,jeu en julli zijn uiterst zeldzaam/bijzonder?vergeet dat nooit!!.Heel veel liefs,aan de familie,ex-steward,Edwin van staverden V.V.V Venlo 
Op 25 juli 2008
om 16:14 getekend door:
E.d.w.i.n. .v.a.n. .s.t.a.v.e.r.d.e.n.
Dit is niet ok
Jeu!!geen woorden zijn genoeg voor iemand,die alles over had voor de medemens!!jij vooral in de voetbalwereld.ik lachte altijd na het voorbij lopen in de stadion de koel,bij v.v.v venlo!.werk inmiddels bij roda jc,ook daar praat iedereen over jou!!.Beste jeu,je was gewoon uiterst slim,lief,en vooral compleet,zal ook jou,missen!!!.geniet van je verdiende rust!!.EDWIN,ex-steward v.v.v 
Op 25 juli 2008
om 16:01 getekend door:
E.d.w.i.n. .v.a.n. .s.t.a.v.e.r.d.e.n.
Dit is niet ok
Beste Jeu

Bedankt voor alles.

We hebben een special pagina voor je aangemaakt op
Jeu_Sprengers.memoriambook.nl 
Op 30 april 2008
om 11:28 getekend door:
e.r.i.k.
Dit is niet ok
Adieu Jeu...

Ken je wel niet zo goed, maar moest toch even een berichtje achterlaten.

Familie heel veel sterkte met het verlies van deze bijzondere man! 
Op 30 april 2008
om 1:08 getekend door:
M.i.r.j.a.m.
Dit is niet ok
Beste jeu,

je hebt veel vvoor het nederlandse voetbal betekend. Voor iedereen die jeu wil gedenken heb ik een memoriam aan gemaakt: Jeu_Sprengers.memoriambook.nl 
Op 28 april 2008
om 8:55 getekend door:
F.a.b.i.o.
Dit is niet ok
Jeu, ondankds je grote aanzien binnen de voetbalbonden en je enorme charisma, ben je gelukkig gewoon en heel dicht bij jezelf gebleven. Zo iemand gaan we erg missen!

R.I.P. 
Op 21 april 2008
om 14:30 getekend door:
F.e.y.e.n.o.o.r.d.-.F.a.n.a.t.i.c.
Dit is niet ok
De condoleances aan de fam sprengers en heel nederlandse bevolking, in het byzonder de knvb.sterkte uit suriname. 
Op 21 april 2008
om 12:01 getekend door:
R.a.n.d.y. .S.l.a.g.v.e.e.r.
Dit is niet ok
Bedankt voor uw inzet om ons voetballand op de wereldkaart te zetten.

Ik wens de familie ook veel sterkte toe met dit verlies. 
Op 21 april 2008
om 1:25 getekend door:
a.n.t.o.n.
Dit is niet ok
We zullen je missen.

Hart van Holland..(voetbalhart) 
Op 21 april 2008
om 0:33 getekend door:
S.t.e.f.a.n. .H.u.e.t.i.n.g.
Dit is niet ok
Ook vanuit duitsland: Een groot verlies voor de nederlandse voetbalbond. Sterkte aan familie en naaste omgeving. 
Op 21 april 2008
om 0:16 getekend door:
Z.u.r. .m.ü.h.l.e. .-. .G.r.i.e.t.h.a.u.s.e.n.
Dit is niet ok
familie veel sterkte toegewenst met uw dierbare 
Op 20 april 2008
om 21:50 getekend door:
m.a.r.t...b.a.k.k.e.r.
Dit is niet ok
Zijn vroege dood is het enige slechte aan deze man 
Op 20 april 2008
om 20:30 getekend door:
L.a.r.s. .D.i.g.n.u.m.
Dit is niet ok
BEDANKT VOOR JE GEWELDIGE INZET 
Op 20 april 2008
om 16:30 getekend door:
D.I.C.K. .T.E.K.U.L.V.E.
Dit is niet ok
Jeu, hartelijk bedankt voor de vele prettige contacten die wij, in verscheidene hoedanigheden, de afgelopen 28 jaar hebben gehad.
Ik wens de familie heel veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies 
Op 20 april 2008
om 13:38 getekend door:
H.e.n.k. .B.e.r.g.a.m.i.n.
Dit is niet ok
Op vakantie in Egypte, zeer verschrikt door en het onverwacht overlijden van de heer Jeu Sprengers. Toch een bekwaam bestuurder met een uitstekend gevoel voor humor is helaas veel te jong uit ons midden weggenomen.
Hierbij namens velen onder ons, hij had ook oog en een zeer goed gevoel voor mensen met een beperking en liet ook dit dikwijls blijken als mens voor de medesporter, ook al was dit op een ander nivo. Wij zullen deze warmte missen net zo als uw (naaste)familie en vrienden en wensen hun veel sterkte met dit enorme verlies. 
Op 19 april 2008
om 19:34 getekend door:
F... .H.e.n.n.i.p.m.a.n.
Dit is niet ok
jeu,

bedankt voor wat je hebt betekend voor het nederlandse voetbal.Een groot gemis in de voetballerij.sterkte aan famillieleden en kennisen,vrienden met dit verlies 
Op 19 april 2008
om 17:36 getekend door:
m.a.r.c.o. .j.a.n.s.e.n.
Dit is niet ok
Bedankt Jeu , wat je allemaal voor het Nederlandse voetbal hebt betekend en wat je hebt volbracht bij de KNVB en de UEFA , je was een warm mens die vrolijk in het leven stond en ook van het leven genoot als een echte bourgondier .
Jou was een langer leven gegunt , na je intensieve werk voor de KNVB o.a. maar helaas werd een ziekte je fataal in een zeer korte tijd .
We zullen je nooit vergeten , respect en alle kracht toegewenst aan de nabestaanden van Dhr .Sprengers : Een Venlonaar in hart en nieren met charisma en uistraling , gerespecteerd door iedereen .

Rust zacht Jeu , Vaya Con Dios 
Op 19 april 2008
om 14:41 getekend door:
w.e.s.l.e.y. .k.l.o.p.p.e.r.t.
Dit is niet ok
Beste Jeu,

bedankt voor al het goeds wat je het Nederlands voetbal in heel zijn breedte hebt gegeven. Je bent voor altijd een voorbeeld voor eenieder die het voetbal een warm hart toedraagt.
Familie en vrineden, veel sterkte met het verlies van een bijzonder warmhartig en gepassioneerd man.

Wil 
Op 19 april 2008
om 8:11 getekend door:
W.i.l. .v.a.n. .L.o.o.n. .v.a.n. .d.e. .L.a.a.r.
Dit is niet ok
Ik wil graag via deze weg de familie en andere dierbare mensen van Jeu Sprengers condoleren

AFCA DOETINCHEM 
Op 18 april 2008
om 22:51 getekend door:
n.i.e.l.s.
Dit is niet ok
Met veel bewondering kijken wij naar uw!!!

Psv zuid 
Op 18 april 2008
om 22:19 getekend door:
T.h.i.j.s. .v.a.n. .d.e.n. .b.e.r.g.
Dit is niet ok
       1 2 3 4 5 6 7 ... 50      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
KNVB
op 6 april 2008

Contact met beheerder >
Contact met KNVB:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto