Bo Diddley

Bo Diddley

30 december 1928 - 2 juni 2008

LOS ANGELES - De Amerikaanse zanger en gitarist Bo Diddley is maandag overleden. Dat heeft een woordvoerder van de familie gemeld. De artiest kwakkelde met zijn gezondheid na een beroerte vorig jaar.
ANP

Bo Diddley werd in 1928 geboren in Mississippi en verhuisde op jonge leeftijd naar Chicago. Daar speelde hij aanvankelijk op straathoeken. In 1955 brak Diddley door met het nummer Bo Diddley, dat de eerste plaats in de R&B-hitlijst haalde.

De manier waarop Bo Diddley speelde, de Bo Diddley Beat, had een grote invloed op de rock 'n roll. In 1987 werd hij opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en in 1998 kreeg hij een Grammy Award voor zijn hele oeuvre.



Internationaal register op Condolences.eu
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
Er zijn nog geen condoleances voor dit register.
Dit register is aangemaakt door:
Een bewonderaar
op 2 juni 2008

Contact met beheerder >
Contact met Een bewonderaar:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto