Jacques Commandeur

Jacques Commandeur

26 februari 1935 - 29 december 2008

Acteur Jacques Commandeur overleden

Op 29 december overleed in Amsterdam Jacques Commandeur, als acteur tot 2000 verbonden aan Toneelgroep Amsterdam. Commandeur speelde vanaf de jaren zestig bij het Nederlandse toneel, onder andere bij het Rotterdams Toneel, De Nederlandse Comedie en bij Toneelgroep Centrum.

Bij Toneelgroep Amsterdam, waaraan hij sinds het begin in 1987 verbonden was, speelde hij in meer dan dertig producties waaronder Medea, King lear, Filoktetes, Count your Blessings, Maanlicht, Prometheus, Een soort Hades en Zinsbegoocheling. Met name zijn indrukwekkende vertolking van Max in David Storeys Mooi weer vandaag uit 1993 en opnieuw in 1999 zal veel toneelliefhebbers bijblijven.

Bij het televisiepubliek is Commandeur vooral bekend door zijn rol van kroonprins Alexander: Patiënt nr. 4 in de televisieserie Wij, Alexander en door zijn rol naast Willeke Alberti in De Kleine Waarheid“.

Commandeur speelde ook in diverse films, waaronder Oorlogsrust (2006), Baantjer, de film: De Cock en de wraak zonder einde (1999), De Flat (1994), De Noorderlingen (1992) en De Drie beste dingen in het leven(1992).
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 6 van 6
Groot acteur overleden. Wij alexander was een mooie serie
familie en vrienden veel sterkte 
Op 13 januari 2009
om 20:55 getekend door:
j.a.n.
Dit is niet ok
Een man die volgens mij het acteren niet alleen in zijn vingers maar in al zijn vezels had is overleden. Ik heb de DVD van 'de Kleine Waarheid' en kan dus nog genieten van zijn spel. De nabestaanden wens ik heel veel goeds en sterkte toe. 
Op 5 januari 2009
om 10:57 getekend door:
J.e.r.o.e.n.
Dit is niet ok
ik heb pas de kleine waarheid nog gekeken op dvd,daar ken ik u van,een hele mooie rol,rust zacht en voor de nabestaande veel sterkte met dit grote verlies 
Op 3 januari 2009
om 18:43 getekend door:
m.o.n.i.q.u.e. .d.o.n.d.e.r.s.
Dit is niet ok
Vaarwel rusy zacht 
Op 3 januari 2009
om 18:22 getekend door:
J.o.p.i.e.
Dit is niet ok
Een heel goed acteur is heengegaan, ik.herinner me zijn geweldige rollen vooral die als de vader van marleen in de kleine waarheid. Rust zacht Jaques,ik wens zijn familie en bekenden heel veel sterkte en gecondoleerd. 
Op 3 januari 2009
om 16:04 getekend door:
t.h.e.a.
Dit is niet ok
Aan alle nabestaanden van Jacques Commandeur,

Ik wil iedereen mijn oprecht deelneming betuigen bij het overlijden van deze geweldige acteur. Ik heb hem 1 x in levende lijve mogen aanschouwen tijdens de opnamen van de televisieserie 'Wij Alexander', die in 1998 uitgezonden is geworden. Ik was daar toen figurant in de 1e aflevering van deze serie. Ik had voordien nog nooit van hem gehoord, maar hij heeft op mij door zijn rol in die serie wel een bijzondere indruk gemaakt. Na wat ik nu pas gehoord heb was het ook een topacteur.

Jacques rust maar in vrede, en heel veel kracht en sterkte voor alle vrienden, familie en bekenden die in hem een waardevol mens hebben verloren, om dit verlies te kunnen dragen.

Met vriendelijke groet,

Peet Houtman 
Op 3 januari 2009
om 12:42 getekend door:
P...J...A... .H.o.u.t.m.a.n.
Dit is niet ok
       1 
Dit register is aangemaakt door:
Nick
op 2 januari 2009

Contact met beheerder >
Contact met Nick:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto