Henk Pleket (Havenzangers)

16 mei 1936 - 23 oktober 2011

Havenzanger is niet meer!

Henk Pleket (Amsterdam, 16 mei 1936 - Apeldoorn, 23 oktober 2011) was een Nederlandse zanger. Hij werd bekend als lid van de Apeldoornse volks- en feestmuziekband De Havenzangers.

Biografie

Pleket bracht zijn jeugd door in Arnhem. Na zijn lagere school werkte hij als stratenmaker in het bedrijf van zijn oom. Daarnaast was hij vertegenwoordiger van plastic borden en bestek bij Veringmeijer. En was hij zanger van het Elmondo Combo. In 1977 was de doorbraak als De Havenzangers.

Carrière

Vanaf 1977 zong Pleket voor De Havenzangers; hij speelde ook gitaar. Met de groep verwierf hij negen gouden en zeven platina platen, een Edison en gouden muziekcassette. Sinds april 2003 (Lintjesregen) is Pleket Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Toen De Havenzangers er in augustus 2007 als band mee ophielden, besloot Pleket alleen door te gaan onder de naam "Havenzanger Henk Pleket".
In 2009 werd bij hem kanker geconstateerd, waarvoor hij werd behandeld. Op 30 augustus 2011 werd bekend dat Pleket opnieuw ernstig ziek was. Hij zou nog een paar weken te leven hebben.[1]
Henk Pleket overleed thuis in het bijzijn van zijn vrouw Trees en zoon Aernout.
Zijn zoon Aernout Pleket is nieuwslezer bij Omroep Gelderland.

Bron: Nl.wikipedia.org
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         81 t/m 80 van 80
< Vorige        1 ... 2 3 4 5 
Dit register is aangemaakt door:
Angel
op 23 oktober 2011

Contact met beheerder >
Contact met Angel:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Henk Pleket (Havenzangers)

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto