Alexander Curly

14 augustus 1946 - 4 juni 2012
Alexander Curly, pseudoniem van Harm Douwe Breemer (Haarlem, 14 augustus 1946 - 4 juni 2012) was een Nederlands zanger.

Voor zijn muzikale loopbaan was Breemer steward bij de KLM. Hij speelde in de jaren zestig in de Maestro's. Later vormt hij met de gitarist van deze band het duo Budhi. In 1972 gaat hij solo en breekt door met de nummer 1-hit I'll never drink again, nadat hij was ontdekt door Chiel Montagne. Zijn begeleidingsband was Unit Gloria. Het nummer stond op de eerste plaats van de Top 40 en de Daverende Dertig. In 1999 werd dit nummer gebruikt in een campagne tegen drankmisbruik.

In 1975 stond hij opnieuw bovenaan de hitlijsten met Guus (Guus, kom naar huus, want de koeien staan op springen). Het Aggesus (wanneer ga je naar hus?) over een messentrekkende Turk, scoort minder hoog. In 1976 ontving hij de Zilveren Harp. Met het nummer Hollanders (1981) scoort hij zijn laatste hit in de Top 40 en de Nationale Hitparade. Later dat jaar wordt van het lied ook een voetbalversie opgenomen. In de jaren 80 maakte hij voor Veronica het satirische televisieprogramma Hollanders.

In 1977 bracht hij de plaat Zilverdael uit, over trollen, dwergen, elfen en Vendor, geïnspireerd door J.R.R. Tolkiens roman In de Ban van de Ring.

Begin jaren '80 trok Curly zich terug uit de muziek. Curly woonde de laatste jaren op Ibiza.

Alexander Curly overleed op 4 juni 2012 aan de gevolgen van prostaatkanker.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         21 t/m 24 van 24
IK HEB JE LEREN KENNEN OP MIJN 20 JAAR EN IK VOND JE EEN TOPGOZER ,HET WAS ALTIJD LACHEN EN HUMOR , NU HEB IK ALLEEN NOG HET HET GROTE SPROOKJES LIED SAMEN MET NICO HAAK EN MIJN LIEVE MANNETJE , JAMMER DAT DIT ZO MOET
WENS DE FAMILIE HEEL VEEL STERKTE 
Op 11 juni 2012
om 21:20 getekend door:
i.n.g.r.i.d. .k.u.p.
Dit is niet ok
Zou hij ooit geweten wat een invloed zijn liedjes hebben gehad op veel mensen? Voor mij markeert hij een heel belangrijke periode uit mijn leven. Alleen maar positieve herinneringen. Een groot gemis dat deze man er nu niet meer is. Rust in vrede. 
Op 11 juni 2012
om 20:50 getekend door:
R.o.n.
Dit is niet ok
De familie van Harm wens ik heel veel sterkte met het verlies. Ik geniet nog altijd van zijn liedjes.

R.I.P Alexander Curly 
Op 11 juni 2012
om 20:26 getekend door:
l.o.e.s.
Dit is niet ok
ik wens de familie heel veel sterkte met het verlies van deze goede zanger, heb jaren lang genoten met mijn (overleden) man, vandaar dat dit voor mij ook een schok is, weer een mooie herinnering 
Op 11 juni 2012
om 19:25 getekend door:
c.a.r.l.a. .m.u.i.s.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 
Dit register is aangemaakt door:
Oscar Rietdijk
op 11 juni 2012

Contact met beheerder >
Contact met Oscar Rietdijk:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Alexander Curly

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto