Anna Maria Petronella Kuppens van Dongen

Anna Maria Petronella Kuppens van Dongen

12 juni 1945 - 8 oktober 2012

Herinner mij niet in sombere dagen,
maar vooral in stralende zon,
Herinner mijn lach toen genieten nog kon.

Wilde nog zoveel... ik was nog niet klaar

Na een fel verzet is toch nog onverwacht, na een ongelijke strijd, veel te jong van ons heengegaan, mijn lieve vrouw, onze prachtige moeder, schoonmoeder en oma
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 21        Volgende >
Tom,

wat erg dat ik vandaag,een dag voor haar verjaardag,moest lezen,dat An afgelopen jaar is overleden.Verschrikkelijk voor jou,de kinderen en kleinkinderen. Ik hoop dat het goed gaat met jullie.
Het is lang geleden,in Hoogvliet
dat we elkaar kenden,maar ik ben jullie nooit vergeten.
Ik wens je veel sterkte,zeker voor morgen.
Met vriendelijke groet.
Corry Ligthart. 
Op 11 juni 2013
om 12:17 getekend door:
c.o.r.r.y. .l.i.g.t.h.a.r.t.
Dit is niet ok
Lieve Anna,

Ben nog steeds ontroerd door je mooie afscheid. De liefde van je familie voor jou heeft mij geraakt.
Ik zal je blijven herinneren als mijn lieve achterbuurvrouw waarmee ik af en toe een kopje koffie of thee dronk, waarbij ik even binnenliep en waarmee ik dan sprak over onze kinderen en kleinkinderen.
De laatste jaren zag ik je pijn en zorgen die je soms met mij deelde, maar vaak deed je het af met: het valt wel mee en het komt goed!
Lieve Anna, wat heb ik een respect en bewondering voor je gekregen, voor je moed, je doorzettingsvermogen en je optimisme. Ik zal dit de rest van mijn leven meenemen en niet vergeten!

Familie van Anna,

Wij zullen haar missen, maar nooit vergeten! Wensen jullie de kracht toe om door te gaan en zullen Tom een beetje in de gaten blijven houden!

Liefs jullie achterburen, Jack en Meta 
Op 23 oktober 2012
om 9:31 getekend door:
M.e.t.a. .v.a.n. .d.e.r. .L.i.n.d.e.
Dit is niet ok
Anna heeft een mooi en waardig afscheid gehad. Ze zou er trots op zijn geweest. Vergeten doe ik Anna niet. De herinneringen van mijn vakantie op Curacao zijn er nog steeds. Weet je nog, Bon Bini en vol, vol. Wat hebben we daar veel om gelachten. Anna was een heel gastvrije vrouw, ik kwam niets tekort. Ook de prachtige vakantie in Israel vergeet ik nooit.
Tom, ik hoop dat het verdriet in de toekomst zal slijten. Je moet nu alleen, met Clint, verder. Met jouw woorden "diep ademhalen dan gaat het goed" wens ik je, namens Karel, heel veel sterkte toe. 
Op 18 oktober 2012
om 14:06 getekend door:
N.e.l.l.
Dit is niet ok
Nog iedere dag denk ik aan de grote verlies dat jullie ervaren. Geen troost kan de pijn verzachten enkelen de herinneringen koesteren zal de pijn verzachten.

Lieve Annie,

Ik ben dankbaar u 25 jaar geleden op Curaçao te hebben leren kennen. Een hele lieve vrouw met altijd een glimlach op. Annie, mama di Ingrid, zoals wij dat op Curacao zeggen, rust in vrede.
Namens Mildred en familie uit Curaçao 
Op 18 oktober 2012
om 0:08 getekend door:
M.i.l.d.r.e.d. .M.a.r.t.i.n.a.
Dit is niet ok
Lieve Anne

Hoe moet het nu verder zonder jouw??? Het evenwicht in de familie is weg, niet meer in balans!Jij was het sterke tegenwicht tegen de grote mannelijke ego's, de relativerende altijd optimistische ,rustige tevreden zichzelf wegcijferende vrouw; echtgenote;moeder;schoonmoeder;maar vooral een lieve oma voor je kleinkinderen.
Ik kan nog heel wat van jou leren!
Ik zal je missen als je niet meer in ons midden bent bij alle verjaardagen en andere feesten die we vaak met onze kleine"mannetjes"en beide families vierden.
Jouw vervangen kan ik niet, maar ik zal mijn best doen om de herinnering aan jou bij Daniël en Kristian levendig te houden en veel over je te vertellen.Ze waren gek met jou en knuffelde je graag en spontaan.
Lieve Anne wat ben je moedig geweest tijdens je ziekte, we hoorden je nooit klagen.
Te vroeg hebben we afscheid van jou moeten nemen , we hebben dit met familie en vrienden waardig gedaan, het was een mooi sfeervol afscheid zoals jij het ook gewild zou hebben. Ik hoop dat alle lieve woorden van je familie aan jou gericht ook tijdens je leven al eens uitgesproken zijn !

Lieve familie ik wens jullie de liefde, de zachtheid, de bescheidenheid en de kracht van Anne bij het verwerken van dit grote verlies.

Een laatste knuffel van Wies 
Op 17 oktober 2012
om 13:25 getekend door:
".o.m.a.". .W.i.e.s.
Dit is niet ok
Het is voor ons nauwelijks te bevatten dat Anna, onze lieve buurvrouw, er niet meer is. Altijd was ze vriendelijk, de rust en kalmte die ze uitstraalde als een deken van weldaad voor allen om haar heen. Ik heb haar ervaren als een bescheiden vrouw die liever niet in het middelpunt van alle aandacht stond, maar eerder ernaar streefde om in stilte en met weinig ophef het anderen naar de zin te maken. Achter de wakkere ogen schuilde een wijze en intelligente vrouw die niets ontging en die haarscherp de roerselen van iemands gevoelens kon waarnemen en peilen. Ze hoefde niet veel te vragen of te praten, want ze voelde feilloos aan wat er bij iemand binnen omging. Nooit werden er verjaardagen vergeten. Het wel en wee van onze kinderen, familie en vrienden werd belangstellend gevolgd. Met grote liefde werden onze katten Zazu en Ruby verzorgd als wij met vakantie waren en een bloemetje verwelkomde ons bij de thuiskomst. Als het over haar eigen pijn of verdriet ging, was dat minder belangrijk en ging ze daar niet veel op in. Zelfs toen haar lichaam haar steeds meer beperkingen oplegde, ging ze onverstoord door met alle klusjes rondom huis en tuin. Ik zie nog voor me hoe ze in de tuin bladeren optilde of met de stoffer en blik in de weer was, half leunend op haar rollator ? men zag de pijn in haar ogen. Met de woorden ?het komt wel goed? wist ze ons en anderen dan gerust te stellen en van de vragen naar haar welzijn af te komen. Haar goedheid, wilskracht en innerlijke sterkte hebben ons allemaal geraakt. Jullie - Tom, Robbert, Ingrid en vele anderen die de levensweg met Anna deelden - zijn door haar wezen gevormd. Wij wensen jullie kracht, uithoudingsvermogen, moed en geduld om de toekomst tegemoet te gaan, ondanks het grote verlies van onze lieve Anna. Wij zijn dankbaar dat wij haar mochten kennen! Wij zijn ook blij dat jij, Tom, er nog samen met de kring van kinderen, familie, vrienden bent en dat je natuurlijk nog Clint om je heen hebt. Wij hopen van harte dat dat nog lang zo zal blijven.
In verbondenheid,
Karin, Henk en de kinderen 
Op 16 oktober 2012
om 21:29 getekend door:
K.a.r.i.n. .B.r.e.u.k.i.n.k.
Dit is niet ok
Lieve familie,
Helaas hebben wij het overlijdensbericht te laat gelezen om jullie afgelopen zaterdag te condoleren. Ik was er graag geweest om afscheid te nemen van Anna en jullie een dikke knuffel te geven. Anna was de eerste die klaar stond om op Thijs te passen als de nood aan de man was. Heb ik nog mooie foto's en gezellige verhalen in het oppasschrift van. Veel sterkte, Cisca Maatje & Marcel van der Lee 
Op 16 oktober 2012
om 19:27 getekend door:
C.i.s.c.a. .M.a.a.t.j.e.
Dit is niet ok
Lieve Anna...nog steeds zó onwaarschijnlijk, zo onmogelijk...zo onrechtvaardig vinden we "je afscheid"...Natuurlijk was je nog niet klaar, na alles wat je doorstaan hebt moest ALLES je gegund zijn want je verdiende dat echt...Je was en zal altijd onze lieve vriendin zijn en ook al zagen we mekaar niet zo vaak , het "oprechte" van de vrienschap was er...en, hier in Vilamoura hebben we heel veel stralende zon, dus zullen we vast en zeker heel veel aan je denken...
Enorm veel Liefs,
Martine,Claude,Marco en Lara 
Op 16 oktober 2012
om 16:19 getekend door:
M.a.r.t.i.n.e.,.C.l.a.u.d.e.,.M.a.r.c.o. .e.n. .L.a.r.a.
Dit is niet ok
Aan allen die dit lezen: Woorden schieten mij tekort wanneer ik iets moet schrijven over Anna, Anne en Annie, haar meisjesnaam zoals velen haar gekend hebben.Mijn steun en toeverlaat, mijn maatje, een moeder die er voor haar kinderen was, een vrouw die altijd op mij wilde wachten wanneer ik weer eens een lange periode van huis was.Een vrouw die altijd met mij opstond, mijn lupakje gereed maakte en een kop thee gereed zette en met mij ontbeet, mij een kus gaf en me uitzwaaide.Toen het mogelijk bleek omdat Robbert gin uitwonen en ging studeren in Utrecht graag met mij en Ingrid naar Curacao verhuisde en ook daar weer regelmatig alleen moest zijn omdat ik zonodig mentor ging worden van de eerste Antiliaanse kaderopleidingen met de noodzakelijke bivakken e.d.ook s'middags lessen moest draaien om tijd te winnen en dus het lesprogramma zodanig door mij werd ingericht.Met mij een laatste term heeft gemaakt terwijl het een rumoerige periode was 1995-1996, beschietingen en bombardementen op zuid-Libanon en Anna niet onder de indruk was van zoveel geweld.We voelden wel de schokgolven in upper-Tiberias waar wij woonden van de inslagen maar dat leek heel gewoon voor haar...Samen kunnen genieten van FLO, per 1 januari 1997, gingen we reizen, langdurige verblijven in Vilamoura-Portugal, tot zelfs dit voorjaar, zo'n vier maanden, heerlijk ontspannen niet wetende dat de ziekte van Kahler met een moker om de hoek zou staan en zou toeslaan bij terugkomst eind april.Pijn met pijn tot 4 augustus Anna weer werd opgenomen en het gevecht begon.Net toen Anna leek op te knappen sloeg de man met de zeis toe en heeft zij de strijd moeten opgeven op 8 oktober 2012.Vreselijk jammer, we hadden nog wel een cruise gepland omdat die zo goed was bevallen in eind 2011 maar helaas, Anna heeft haar laatste cruise gemaakt naar het onbekende.We hebben een mooi, zeer mooi leven met elkaar gehad, hoe vaak hebben wij dat niet tegen elkaar gezegd,"We hebben het goed" en zo was het ook.Ik hoop ermee te kunnen leven, alleen zijn weet ik wat dat is, maar de wetenschap dat er niemand op je wacht is bijna ondragelijk, ik zal mijn best doen zoals Anna heeft gezegd, doe gewoon je ding en ga door.We zullen het gaan bezien.Ik groet u allen, ook namens Anna, tot ziens waar dan ook. 
Op 15 oktober 2012
om 22:44 getekend door:
T.o.m. .K.u.p.p.e.n.s.
Dit is niet ok
Tante Anna,

De tante van mijn moeder die wij tante Annie mochten noemen.

Wij hopen dat u eindelijk rust heeft gevonden na deze lange strijd.

In gedachten zijn wij vaak bij u geweest.

Wij willen ome Tom en familie veel sterkte wensen in de aankomende tijd.

Liefs Marijn en Jantine 
Op 15 oktober 2012
om 10:53 getekend door:
M.a.r.i.j.n. .e.n. .J.a.n.t.i.n.e.
Dit is niet ok
Lieve oma,

Ik vertel je over het verhaal van de rups en de vlinder.
Eerst was je als een rups
Je kon eten en bewegen
Toen werd je als een cocon
Je lijf is nu dood
Maar je zieltje niet
Die komt uit de cocon,
als een mooie vlinder.
Je vliegt omhoog,
naar het licht
Naar de zon en de sterren.
Nu woon jij als een ster
in een luchtkasteel in de wolken.

Je hebt nu geen pijn meer
Je mag nu rusten
Ik zal jou heel erg missen
En als ik je mis kijk ik naar de hemel
Dan zie ik jouw ster
En dan weet ik dat jij mij ook ziet en bij me bent.
Ik kom je nog vaak mijn verhalen vertellen.

Ik hou van jou
Dag lieve oma! 
Op 14 oktober 2012
om 12:37 getekend door:
D.a.n.i.e.l. .K.u.p.p.e.n.s.
Dit is niet ok
Lieve Annie,
Vrijdag middag hebben we je nog gesproken die middag voelde je goed en was vol belangstelling voor wat betreft onze kinderen. Je was heel blij voor Leslie dat hij een groter appartement heeft gevonden. Je voelde je op dat moment zo goed dat je zelfs wat aan aan je uiterlijk wilde gaan doen. Wij zijn dankbaar dat wij nog even afscheid van je mochten nemen(BIKKEL).

Mijn mooiste herinnering aan jouw Annie is toch wel onze vakantie.
Jij voor het eerst zonder Tom met mij en Anneke voor 10 dagen naar Frankrijk.
Omdat jij zonder Tom op vakantie ging hielden wij je goed in de gaten.
Maar na twee dagen zei je "toch wel fijn een dergelijk vakantie met alleen maar vrouwen".
Nooit gedacht dat jij dat zou zeggen maar we hebben er hartelijk om gelachen.
Ja we hebben wat afgelachen we leken wel een stel tieners.
Iedere dag was er wel wat waar we om moesten lachen, gieren en brullen.
De laatste dag maakten we schoonschip in het appartement om het schoon over te dragen.
Tijdens het schoonmaken kwam jij ineens met een plumeau tevoorschijn.
Annke en ik vroegen in koor "waar heb jij dat nou weer vandaan".
Jij antwoordde "uit mijn koffer natuurlijk".
hierop begonnen we met z'n drieën weer hardop te lachen.
Want wie neemt er nou een plumeau mee op vakantie.
Ja, Annie dus!!!
Lieve Annie weet dat we van je houden en je zullen missen.

Hou van je (zelfs Bro) 
Op 12 oktober 2012
om 19:58 getekend door:
J.e.n.n.y. .e.n. .R.e.i.n.
Dit is niet ok
Lieve Anna,
Dankbaar dat we de laatste dgn
bij je waren en afscheid konden nemen.
Het is moeilijk zonder jou.
Tom,veel sterkte toegewenst.
Je broer en schoonzus
Ad en Corry van Dongen -Kuppens 
Op 12 oktober 2012
om 13:57 getekend door:
A.d. .e.n. .C.o.r.r.y.
Dit is niet ok
In gedachten vaak bij je geweest.
Nu voor altijd in ons hart.

Dag lieve tante Anna.
Hans en Karin. 
Op 12 oktober 2012
om 12:50 getekend door:
H.a.n.s. .e.n. .K.a.r.i.n.
Dit is niet ok
Lieve tante Annie,

zondag hebben we je nog even gezien, maar het was moeilijk te zien dan je het zo zwaar had. We weten zeker dat het zo beter is en dat je bij je ons ma, ons Bepke bent.

Je zal altijd speciaal voor ons blijven.

Dikke kus

Frank en Patricia 
Op 12 oktober 2012
om 12:13 getekend door:
F.r.a.n.k. .&. .P.a.t.r.i.c.i.a.
Dit is niet ok
Lieve tante,
Maandag waren we samen op pad om jou eindelijk een kus te brengen ...helaas mocht dat niet meer zo zijn.
Dag lieve tante.

Dikke X
Sander & Nicole 
Op 11 oktober 2012
om 22:32 getekend door:
N.i.c.o.l.e.&.S.a.n.d.e.r.
Dit is niet ok
Heen gaan naar een andere dimensie wil niet zeggen afscheid nemen. Misschien van het aardse wat er was. Niet in het hart en gevoel van de mensen die blijven. Altijd dichtbij jullie, in hart, in herinnering in zijn. Een prachtig mens vergeet je niet zomaar. Ze zal er altijd zijn, anders maar toch zal ze er altijd zijn. Lieve mooie vrouw, dank voor je zijn, dank voor wat je gedaan hebt en wie je was en dank voor wat je nalaat. Lieve mensen, veel kracht gewenst! En hopelijk blijven jullie haar dichtbij voelen, door aan haar te denken, door over haar te blijven praten, door "bij" haar te zijn. Dikke warme knuffel, Karin 
Op 11 oktober 2012
om 21:03 getekend door:
K.a.r.i.n.
Dit is niet ok
geen anna meer, bezig in de tuin, geen anna meer met clint, geen anna meer met sas en kas, geen anna meer in villamoura, geen anna meer met Tom...
Is dit rechtvaardigheid? En altijd geloven, het komt goed, gestreden tot de laatste snik. 
Op 11 oktober 2012
om 19:46 getekend door:
R.i.c.h.a.r.d. .P.o.s.t.m.a.
Dit is niet ok
tante annie,
je was het zusje van mijn vader,de vrouw van mijn moeders broer.
maar bovenal was je voor mij de allerliefste dubbele tante.
Tante Annie je zal altijd een speciaal plekje in mijn hart blijven houden.

veel liefs van je nichtje Irene xxx 
Op 11 oktober 2012
om 16:35 getekend door:
i.r.e.n.e. .l.a.t.u.m.e.t.e.n.
Dit is niet ok
Lieve Anna,
Veertig jaar lang hadden wij een speciale band met elkaar,samen gelachen en samen gehuild, samen gezellig over van alles en nog wat kunnen kletsen, dit alles is nu voorbij maar in gedachten ben je nog steeds bij mij.
Je vriendin Nellie,
en Ad Gillesse.
Hua-Hin Thailand. 
Op 11 oktober 2012
om 16:23 getekend door:
N.e.l.l.i.e. .e.n. .A.d. .G.i.l.l.e.s.s.e.
Dit is niet ok
       1 2        Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Kuppens
op 9 oktober 2012
en blijft zichtbaar tot:
9 december 2020
Contact met beheerder >
Contact met Kuppens:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Anna Maria Petronella Kuppens van Dongen

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.
Dit register op je site of blog
Wil je dit register op je eigen website of blog vermelden? Gebruik dan de code onder de knop.
Kopieer de code hieronder en plak deze in je blog of site: