Chriet  Titulaer

Chriet Titulaer

9 mei 1943 - 22 april 2017
Titulaer doorliep de middelbare school op het Venlose St.-Thomascollege (nu onderdeel van het Valuascollege). Hij studeerde vervolgens aan de Universiteit Utrecht wiskunde en natuurkunde met als hoofdvak sterrenkunde, en was daarnaast lid van studentenvereniging C.S. Veritas. Tijdens zijn studie richtte hij, samen met Ton Smit, op 18 april 1965 de afdeling Venlo van de Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde op (sedert 1990 genaamd Weer- en Sterrenkundige Vereniging "Jean Delsing") en organiseerde het jaar daarop de expositie "Mens en het Heelal", indertijd de grootste weer-, sterren- en ruimtevaartkundige manifestatie die ooit in Nederland gehouden was. Na een tweetal jaren in de VS en daarna twee jaar in Frankrijk als astronoom gewerkt te hebben, werd hij een bekende presentator van televisie- en radioprogramma's over wetenschap en techniek.Tussen 1969 en 1990 was Titulaer veelvuldig op de televisie te zien. Zijn populariteit begon als medepresentator (samen met Henk Terlingen, "Apollo Henkie") van het rechtstreeks televisieverslag van de eerste maanlanding in 1969. Ook was hij commentator bij de live-uitzending van de lancering van de Spaceshuttle Columbia in 1981. Hij werd vaak gevraagd als commentator als er actueler nieuws was op het gebied van wetenschap en techniek en vooral bij nieuws betreffende ruimtevaart en astronomie.


Chriet Titulaer in 1984
Later (1983) begon Titulaer zijn eigen mediaproductiebedrijf Chriet Titulaer Producties BV en werkte hij veel voor Teleac en de TROS. Hij produceerde populair-wetenschappelijke programma's als TROS Wondere Wereld en televisiecursussen zoals Moderne Sterrenkunde en Nederland en het Weer. In de jaren 90 verkocht hij dit bedrijf wegens zijn slechter wordende gezondheid.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         801 t/m 803 van 803
Chriet, rust zacht. Je was mijn jeugdheld en door jouw programma's heb ik voor mijn telematica studie gekozen. 
Op 24 april 2017
om 9:16 getekend door:
P.a.u.l.
Dit is niet ok
Iemand IS zoals hij/zij IS; daar verandert NIEMAND iets aan en heeft dit ook niet te doen!!!

Chriet IS en BLIJFT Chriet!!!

Rust in alle vrede!!!

Heel veel sterkte voor de nabestaanden!!! 
Op 24 april 2017
om 9:15 getekend door:
A.n.d.r.é. .d.e. .H.o.o.g.e. .e.n. .B.e.p. .M.a.a.s.
Dit is niet ok
Gecondoleerd hij was zo als hij was en liet zich dit niet af pakken! 
Op 24 april 2017
om 8:47 getekend door:
A. .D.e. .K.r.a.a.i.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 38 39 40 41 
Dit register is aangemaakt door:
Eric
op 23 april 2017

Contact met beheerder >
Contact met Eric:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Chriet Titulaer

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto