Prinses  Christina Foto: Nl.wikipedia.org

Prinses Christina

18 februari 1947 - 16 augustus 2019
Maria Christina, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Lippe-Biesterfeld (Baarn, 18 februari 1947 – Den Haag, 16 augustus 2019) was het jongste kind uit het huwelijk van koningin Juliana der Nederlanden en prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld. Haar roepnaam was Christina.

Christina heeft bij diverse gebeurtenissen in de koninklijke familie opgetreden als zangeres: bij de doop van haar nicht Carolina de Bourbon de Parme, haar eigen zoon Nicolás Guillermo en bij de uitvaart van haar ouders; tevens bij de huwelijken van haar neef Bernhard van Oranje-Nassau, van Vollenhoven en haar zoon Bernardo.

In 1990 verleende de prinses haar naam aan een stichting voor jonge musicerende kinderen en jongeren. Het Edith Stein Concours heette vanaf toen Prinses Christina Concours. Zij was erevoorzitter van deze stichting.

Ze heeft twee cd's opgenomen, in 2000 een kerstalbum en in 2002 The me nobody knows, waarop ook een nummer met Rob de Nijs. De opbrengsten gingen naar het Prinses Christina Concours en de slachtoffers van de aanslagen op 11 september 2001.

Bij bijzondere gebeurtenissen in de koninklijke familie was Christina er doorgaans bij. Ook vergezelde ze als muziekliefhebster haar oudste zuster bij het jaarlijkse Koninginnedagconcert in Paleis Noordeinde.

Na het volgen van een opleiding tot danstherapeute hield Christina zich de laatste jaren van haar leven bezig met dans- en klanktherapie. In Nederland werkte ze onder andere in Huizen en Breda met Stichting Visio om haar kennis over technieken op het gebied van dans, klank en fysieke aanraking bij ondersteuning aan blinden en slechtzienden te delen.

Prinses Christina overleed op 72-jarige leeftijd op het terrein van Paleis Noordeinde. Ze leed al enige jaren aan botkanker.

Bron: Wikipedia
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         221 t/m 240 van 2302        Volgende >
Met oprechte deelneming, Rick Crins. 
Op 20 augustus 2019
om 21:07 getekend door:
R.i.c.k. .C.r.i.n.s.
Dit is niet ok
Rust zacht, Prinses Christina. 
Op 20 augustus 2019
om 21:01 getekend door:
P.a.u.l. .S.c.h.r.a.m.a.
Dit is niet ok
Nou...heel erg bedankt voor uw mooie tijden die u gegeven heeft aan de jeugd in Nederland en de rest.Met name in de 80e jaren. Heel erg bedankt dat u vaak op tv bent geweest en heel veel mensen geïnspireerd heeft. En heel erg bedankt voor alles. Nou...dag hoor. Het gaat u goed daarboven.
Mazzel!!! 
Op 20 augustus 2019
om 21:00 getekend door:
H.a.n.k.
Dit is niet ok
Ons oprechte medeleven met het overlijden van uw moeder, oma, zusje en tante . Wij wensen u heel veel sterkte om dit voor u zo grote verlies een plaats te geven in Uw verder leven 
Op 20 augustus 2019
om 20:17 getekend door:
P.a.u.l. .e.n. .J.o.k.e.
Dit is niet ok
Familie, zussen, kinderen en kleinkindderen heel veel sterkte
toegewenst in deze moeilijke tijd 
Op 20 augustus 2019
om 20:14 getekend door:
F.e.m.m.y.
Dit is niet ok
Alle naasten en dierbaren van prinses Christina veel sterkte gewenst na dit grote verlies. 
Op 20 augustus 2019
om 19:57 getekend door:
A.n.n.e.l.i.e.s.
Dit is niet ok
Heel veel sterkte met dit inmens verlies 
Op 20 augustus 2019
om 19:45 getekend door:
B.e.r.t.
Dit is niet ok
Lieve familie van prinses Christina
Een moeder, oma, zus en tante verliezen aan deze gemene ziekte is vreselijk. Een lichtpuntje is dat prinses Christina niet langer pijn hoeft te lijden, maar dit is verstandelijk gedacht ... gevoelig is het totaal anders en wil je je moeder nooit uit jouw leven!
We wensen de hele familie ontzettend veel sterkte met dit verlies en mogen de mooie talloze herinneringen jullie troosten voor nu en voor de toekomst
Lieve groetjes
Yvonne 
Op 20 augustus 2019
om 18:57 getekend door:
Y.v.o.n.n.e.
Dit is niet ok
Ik wens de gehele koninklijke familie heel veel sterkte met dit enorme verlies, ze was een voorbeeld voor allen, enorm verdrietig om je moeder,zuster en tante zo jong nog te verliezen 
Op 20 augustus 2019
om 17:52 getekend door:
C...k.
Dit is niet ok
Het is jammer dat er geen nationaal moment komt om afscheid te nemen van prinses Christina, maar deze keuze past wel helemaal bij haar. Het is haar gelukt om zich los te maken van koninklijke verplichtingen en haar leven in te richten naar eigen wens.
Ik zal nooit vergeten hoe zij in 1966 in een zeilkamp van de NCSV
één van de 'dravers' was, die verantwoordelijk waren voor alles wat op de achtergrond nodig is om een groep van zo'n zestig meiden in een kampeerboerderij een onvergetelijke week te bezorgen: inkopen doen, eten koken, wc's en douches schoonmaken, noem maar op. Christine heette ze voor ons. Ook daar zat zij zingend achter de piano.
Alle familie en vrienden, die haar dierbaar waren, veel sterkte toegewenst met dit verlies. 
Op 20 augustus 2019
om 17:51 getekend door:
W.y.t.z.i.a.
Dit is niet ok
Mijn oprechte deelneming aan iedereen die van prinses Christina houdt. Ze was een warme en dappere vrouw.Ze zal heel erg gemist worden door haar dierbaren. Moge God hen met Zijn troost en vertrouwen omringen. 
Op 20 augustus 2019
om 17:41 getekend door:
F.r.e.a. .T.i.m.m.e.r.m.a.n.
Dit is niet ok
Wens het gehele Huis van Oranje en haar nabije familieleden veel sterkte toe met het verlies van deze voorbeeldige dame. En betuig hierbij mijn deelneming met dit grote verlies. Hopelijk mag de op ceder vastgelegde klankmuziek van haar U allen tot troost zijn. 
Op 20 augustus 2019
om 17:40 getekend door:
J.a.n...E...L...C.o.r.b.e.y.
Dit is niet ok
Ik wens uwe Koninklijke familie en de andere familie leden voor al haar kinderen en kleinkinderen en Prinses Beatrix Prinses Irene en prinses margriet .Koning Willem Alexander. Koningin. Maxima en alle andere dierbaren van Prinses Christina heel veel sterkte toe in deze zware tijd. donderdag zal ik speciaal aan haar denken en haar bedanken voor de mooie muziek die ze zong. Ik herinner mij hoe lief zij was en altijd was ondanks alles wat ze had mee gemaakt was het een fijne vrouw en heel aardig zat niet bij de pakken neer maar ging nog mooier zingen heel erg bedankt dat wij ook van uw mooie stem mochten genieten nogmaals mijn oprechte deelneming 
Op 20 augustus 2019
om 17:08 getekend door:
J.o.k.e. .F.r.a.n.k.e.n.
Dit is niet ok
mijn condoleances met dit verlies 
Op 20 augustus 2019
om 16:30 getekend door:
e...m...v.d. .a.k.k.e.r.
Dit is niet ok
Graag wil ik u allen condoleren met het verlies van Prinses Christina. Graag had ik de vlag gehangen, jammer dat dat nu niet kan. Ik wens u veel sterkte en mooie herinneringen, Carry 
Op 20 augustus 2019
om 16:28 getekend door:
C.a.r.r.y. .K.a.p.p.e.l.h.o.f.
Dit is niet ok
Geachte Koninklijke Familie, Nog van harte gecondoleerd met het verlies van uw zuster, schoonzuster, tante of andere familiebetrekkingen, die er mogen zijn. De Heere zij met u allen 
Op 20 augustus 2019
om 15:48 getekend door:
G...J...R.i.j.s.d.i.j.k.
Dit is niet ok
Gecondoleerd met het verlies van jullie moeder, schoonmoeder, oma, zus en tante. Sterkte voor nu en later. 
Op 20 augustus 2019
om 15:12 getekend door:
M.a.r.i.a.
Dit is niet ok
Gecondoleerd met het overlijden van Christina! Ik wens de familie veel sterkte, kracht en troost toe met dit veel te vroege verlies van deze bijzondere en lieve vrouw.
Persoonlijk bewaar ik zeer goede herinneringen aan haar uit onze lagere schooltijd in Baarn en de reünie's die er met onze klasgenootjes in latere jaren, ook met Christina er altijd bij, zijn gehouden... 
Op 20 augustus 2019
om 14:54 getekend door:
L.y.d.a. .v.a.n. .E.m.r.i.k.
Dit is niet ok
Konninlijke familie vrienden en bekenden van Prinses Christina veel sterkte en liefs toegewenst aan de Familie en vrienden in deze moijlijke periode.B.Aslanargan 
Op 20 augustus 2019
om 14:11 getekend door:
B.o.r.a. .A.s.l.a.n.a.r.g.a.n.
Dit is niet ok
Prinses Christina, moge u in vrede rusten.
Veel liefde en kracht toegewenst voor naaste familieleden vrienden en bekenden. 
Op 20 augustus 2019
om 13:48 getekend door:
M.w. .V.i.t.t.e.r.s.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 9 10 11 12 13 14 15 ... 116      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Oranje Boven
op 16 augustus 2019

Contact met beheerder >
Contact met Oranje Boven:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Prinses Christina

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto