Ed van der Pal

Ed van der Pal

23 oktober 1955 - 15 oktober 2019
Dear Colleagues,

This morning we received the news that our colleague Ed van der Pal (63) has passed away.

Ed was squad member of squad Neptune within the tribe Data Management. We knew Ed as a very friendly and knowledgeable colleague who was always happy to lend a helping hand to everyone who approached him with a question. Even if he didnít know the answer he would reach out to you a couple of days later with a very thoughtful advice / solution /answer. Besides being a beacon of knowledge, he was also very warm and funny person, able to surprise everyone with great jokes every once in a while. And he was passionate about getting things done, the right way.

Ed has worked for ING for over 40 years. He is one the creators of the Helix system for analytical purposes and is the designer and creator of the Data Distribution Portal (DDP) which is currently used to receive and send all data of the Unite Data lake.

We are going to miss Ed very much. We send our sincere condolences to the family and loved ones and wish them strength in these difficult times.

We will inform you when details will become known regarding the condolence register, where to send flowers or mail, and the date and time of the funeral.

Kind regards,
Unite Tribe Data Management
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 26        Volgende >
Beste familie, vrienden, collega?s en oud-collega?s,

2/3 van zijn leven heeft Ed zijn ziel en zaligheid gegeven voor ING en haar diverse voorlopers.
2/3 van ons huidige team Neptune bij Data Management was nog niet eens geboren toen hij al bij de Nederlandse Middenstandsbank met een Nixdorf computer aan de slag was.

Ik heb begrepen dat programmeren in die tijd nog veel harder werken was dan nu, je moest zelfs naar de computer toelopen.
Maar voor Ed moet het een continue uitdaging geweest zijn om slimmere oplossingen te bedenken.
Een periode die hem gevormd heeft tot de analyticus en programmeur zoals als ik hem altijd heb gekend.

Mijn eerste kennismaking met Ed was met het Chipper project, een periode waarin je nog mocht roken op de werkvloer en Ed in zijn blauwe Ford Sierra reed.

Naast hem zittend viel ik van de ene verbazing in de andere wanneer hij op zijn geliefde Unix command line het ene na het andere ingewikkelde commando uit zijn mouw schudde. Zijn parate kennis was onvoorstelbaar.
Samen met andere collega's waren we er van overtuigd dat Ed een fotografisch geheugen moest hebben. Iets dat Ed altijd ontkende maar we vonden het wel bijzonder dat ie een nieuwe manual in 1 avondje van voor naar achter kende.
Wanneer Ed iets gevraagd werd zag je hem nooit direct driftig op een toetsenbord rammelen.
Ieder probleem werd grondig geanalyseerd, altijd vooruitdenkend, want de oplossing zou je zomaar nog eens nodig kunnen hebben.
2x hetzelfde moeten doen was een goede reden om na het weekend een volledig nieuw script of programma op te leveren.

Door de jaren heen heb ik op diverse projecten met Ed samengewerkt. Hij was 1 van de grondleggers van het Helix systeem en heeft in die periode ook de DSA software geschreven,
software die al ruim 15 jaar draait en nu 1 van de pijlers is van ons Data Lake. Regelmatig stonden er nog collega?s aan zijn buro met vragen over Orion of andere Helix applicaties.
Hij stond altijd iedereen te woord, beleefd en behulpzaam. En als hij niet direct een antwoord had dan kwam er ?s nachts om 01:00 uur alsnog een antwoord.
Want Ed was wel een nachtdier, die blauwe Ford Sierra heeft meer dan eens een nachtje doorgehaald bij het DC.
Een meeting om 9 uur was voor hem middernacht..

5 jaar geleden hernieuwden we onze samenwerking bij het Veritas project in een periode van transformatie bij ING, de introductie van Agile werken in DevOps teams. Een leuke tijd met gezellige pubquizzen.
In diezelfde periode werd Ed getroffen door gezondheidsproblemen die hij zoals gewoon afdeedt als ?het gaat wel over?. In dat geval was dat niet zo, hij kwam in het ziekenhuis terecht en verloor een deel van zijn been.
Nogal heftig. Maar Ed, accepteerde zijn situatie zonder morren, niets aan te doen. Zijn doorzettingsvermogen was inspirerend, als doel had hij gesteld dat hij weer wilde golfen. Met bewondering hebben we zijn snelle revalidatie gevolgd.
In het ziekenhuis verveelde hij zich al snel. Hij liet zijn zus een I-Pad Pro regelen zodat ie weer snel aan de slag kon. Alsof er niets aan de hand was.

Daarna volgde zijn huidige team, Neptune, met een jongere garde collega?s. In een introductie sessie van het nieuwe team werden we aangemoedigd om iets persoonlijks te delen.
Ed was echter niet bepaald van de Twitter generatie.
Zijn zieleroerselen hield hij dicht bij zich maar zijn passie voor het werk en zijn filosofie daarover deelde hij graag met iedereen.
Continue verbetering zat in zijn bloed en voor nieuwe dingen stond hij altijd open.

De jonge garde van ons team overtuigde Ed zelfs om een keer mee te gaan naar een escape room. Een memorabel avontuur waarin het contrast in werkwijze duidelijk zichtbaar was, de jonge garde begon al snel op alle knoppen te drukken of er niet een deurtje openging. Ed stond met zijn armen over elkaar eerst grondig zijn omgeving te inspecteren.
Gelukkig hebben we wel geleerd als team te opereren en konden we aan dit avontuur ontsnappen om de avond af te sluiten met een etentje. Zolang dat eten niet te exotisch was en hij zijn stukje vlees herkende ging dat ook goed.
Maar een salade kon steevast op gemopper rekenen, konijnenvoer noemde hij dat.

Ed, we gaan je enorm missen, niet alleen je programmeerkunsten maar ook je vriendelijkheid en droge humor.

Op onze laatste vrijdag dat we samenwerkten vroeg ik hem voorzichtig of hij wel eens over zijn pensioen nadacht.
Met die kenmerkende brede grijns, waarbij zijn snor 2x zo groot werd, antwoordde hij ?ik ga net zolang door tot ze me eruitgooien?
De twinkeling in zijn ogen op dat moment zal me altijd bijblijven 
Op 25 oktober 2019
om 18:13 getekend door:
F.r.e.d. .d.e. .Z.e.e.u.w.
Dit is niet ok
Ed, woorden schieten te kort, je was een geweldige lieve warme collega die altijd voor iederen klaarstond. Je enorme gevoel voor humor en die heerlijke nuchterheid zullen mij altijd bijblijven.

Lieve Ed rust zacht jeetje wat gaan we je missen. 
Op 24 oktober 2019
om 10:19 getekend door:
J.o.h.a.n. .Z.w.a.r.t.
Dit is niet ok
Gecondoleerd en veel sterkte voor de familie, vrienden en (directe) collega's. RIP Collega Ed 
Op 23 oktober 2019
om 17:11 getekend door:
S.i.l.v.y.
Dit is niet ok
Ed, wat een schok dat je er opeens niet meer bent. We hebben niet veel contact gehad op de werkvloer maar ik herinner me je eindeloze behulpzaamheid en vriendelijke manier van communiceren, en met veel meer humor dan deed vermoeden.

Veel sterkte gewenst aan alle nabestaanden. We gaan je missen Ed. 
Op 23 oktober 2019
om 16:32 getekend door:
J.a.n.n.i.e.k. .W.e.s.t.e.r.
Dit is niet ok
lieve nabestanden, we gaan Ed heel erg missen. Als persoon en als rots in de branding als we een werk uitdaging hadden. Heel veel sterkte de aankomende periode.

Folkert 
Op 23 oktober 2019
om 13:49 getekend door:
f.o.l.k.e.r.t. .v.a.n. .d.e.r. .k.o.o.i.
Dit is niet ok
Ed, jarenlang hebben we bijnne de NMB/ING erg prettig samen gewerkt. Eerst met de Nixdorf systemen, daarna samen met het Chipper project. Je was een fijne collega met erg veel kennis en altijd bereid om deze kennis te delen. Toendertijd nog op je dikke BMW naar het werk, tijdje geleden heb ik nog met Ed staan praten in de wandelgangen over van alles en nog wat.

Ik ga je missen. 
Op 23 oktober 2019
om 13:23 getekend door:
B.a.r.t. .R.o.o.s.e.b.o.o.m. .d.e. .V.r.i.e.s.
Dit is niet ok
Ja, het is wel schrikken. Veel te jong toch.
Heb je altijd als prettige collega ervaren.

Sterkte voor de nabestaanden. 
Op 23 oktober 2019
om 11:37 getekend door:
H.e.n.k. .T.i.m.m.e.r.s.
Dit is niet ok
Ed,

Dit is schrikken! Jij ging altijd door, was niet te stoppen in je toewijding naar je werk. Dag en nacht was je beschikbaar.
Met een mooie kwinkslag wist je iedereen weer even op het goede pad te zetten.
Al is het alweer een tijd geleden, jou niet meer onverwacht even tegenkomen, zal ik missen.

Rust zacht, Annelies 
Op 23 oktober 2019
om 9:25 getekend door:
A.n.n.e.l.i.e.s. .L.a.m.b.r.e.c.h.t.s.e.n.
Dit is niet ok
My heartiest condolence to all who were near and dear to Ed. He will be always remembered for his Pleasant and Modest personality and the willingness to help.

Rest in Peace.

Sreekanth 
Op 23 oktober 2019
om 8:27 getekend door:
S.r.e.e.k.a.n.t.h. .N.a.i.n.a.r.
Dit is niet ok
Ed,

Ik zal je missen! De gesprekken en uitleg in de avonduren, je gedrevenheid, je voorliefde voor pubquizes en de rust die je altijd bewaarde.

Dank je wel!
Annemieke 
Op 23 oktober 2019
om 8:26 getekend door:
A.n.n.e.m.i.e.k.e. .K.a.a.r.s.
Dit is niet ok
Ed,

We gaan je missen! Bizar en heel onwerkelijk is het besef dat jij er niet meer bent, rust zacht.

Veel sterkte voor alle naasten.

Jack 
Op 23 oktober 2019
om 8:21 getekend door:
J.a.c.k. .S.c.h.i.l.d.e.r.
Dit is niet ok
Beste nabestaanden van Ed, ik heb alleen goede herinneringen aan Ed. We hebben heel lang samen bij NMB en ING gewerkt en had regelmatig met je te maken. Veel sterkte met dit verlies. Gecondoleerd Roel vd Baan. 
Op 22 oktober 2019
om 18:47 getekend door:
R.o.e.l. .v.a.n. .d.e.r. .B.a.a.n.
Dit is niet ok
Ed we gaan je na zoveel jaren missen. bedankt voor bijdrage. 
Op 22 oktober 2019
om 16:41 getekend door:
D.e.n.n.i.s. .M.e.i.j.b.o.o.m.
Dit is niet ok
Ed,

I'm really sad that you passed away. I will always remember you with your smile on your face . You were a very knowledgeable man and modest at the same time.

We will miss you.

Baris 
Op 22 oktober 2019
om 16:34 getekend door:
B.a.r.i.s.
Dit is niet ok
Als ik aan Ed denk, denk ik aan de volmaakte DevOps medewerker... heel veel knowhow en nooit te beroerd om te helpen of kennis te delen... Altijd vol droge humor en in voor een grapje... Maar vaak ook stil in een hoekje te broeden om weer een meesterwerk. Ed we gaan je missen als collega! 
Op 22 oktober 2019
om 15:29 getekend door:
T.j.e.r.k. .M.a.i.j.
Dit is niet ok
Bij Ed van der Pail denk ik aan mijn begintijd bij toen nog NMB Bank. Op DC 00.01. In de hoek bij het raam. In mijn herinneringen de "Nixdorf" hoek. Vrolijk en altijd wel in voor een praatje.

Daarna alleen maar zijdelings met Ed te maken gehad, maar een "bekend" gezicht is niet meer.

Ik wens de familie en (directe) vrienden heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies. 
Op 22 oktober 2019
om 13:31 getekend door:
H.a.n.s. .N.i.j.h.u.i.s.
Dit is niet ok
Ed, onwerkelijk dat je met al je energie en enthousiasme opeens niet meer bij ons bent.
Altijd stond je met je deskundigheid klaar voor een ander.
Bedankt voor de fijne herinneringen, met warmte denken ik en heel veel anderen aan je terug.
Dat is het mooiste wat je na kan laten in deze wereld!

Ronald 
Op 22 oktober 2019
om 12:51 getekend door:
R.o.n.a.l.d. .K.l.e.r.k.
Dit is niet ok
Ed,

Het is alweer een lange tijd geleden, maar ik herinner me nog als de dag van gisteren hoe je me de Unix beginselen hebt bijgebracht. Altijd positief en behulpzaam. Immer die lach onder de snor.
Dank topper ! 
Op 22 oktober 2019
om 12:05 getekend door:
M.a.a.r.t.e.n. .U.h.l.e.n.b.e.c.k.
Dit is niet ok
Beste Ed,
We hebben niet heel veel met elkaar te maken gehad, maar die keren dat dat wel het geval was heb je indruk op me gemaakt met je behulpzaamheid en kennis van zaken. Collega's zoals jij zullen altijd zeer gemist worden!
Dank je wel.

Erik 
Op 22 oktober 2019
om 9:09 getekend door:
E.r.i.k. .H.e.i.j.l.i.g.e.r.s.
Dit is niet ok
Toen ik het hoorde, realiseerde me dat ik de dag ervoor nog een goede tip van Ed gebruikt had. Als je een file naar folder wilt verplaatsen om door te sturen, doe dat dan met een move en niet met een copy commando, omdat een move alleen een pointer omhangt en de file instantaan verplaatst wordt, waardoor er geen halve files doorgestuurd worden.

Ed wist door zijn 40 jaar ervaring tot op heel diep niveau hoe dingen werken en daar hebben we allemaal heel veel van geleerd?

Rust zacht Ed. We zullen je niet snel vergeten.

Sander 
Op 21 oktober 2019
om 15:38 getekend door:
S.a.n.d.e.r. .B.e.s.s.e.l.s.
Dit is niet ok
       1 2        Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Andrea van Dijen
op 17 oktober 2019
en zal spoedig verdwijnen.
Contact met beheerder >
Contact met Andrea van Dijen:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Ed van der Pal

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.
Dit register op je site of blog
Wil je dit register op je eigen website of blog vermelden? Gebruik dan de code onder de knop.
Kopieer de code hieronder en plak deze in je blog of site: