Harry Kan

Harry Kan

16 september 1953 - 30 april 2020

Onze rots in de branding.

We missen hem nu al verschrikkelijk. Het leven met hem was een feest.

Graag horen we jullie herinneringen aan onze bijzondere man, vader, opa en vriend. We hopen dat jullie dat met ons willen delen in dit register. Laat hem in deze mooie verhalen doorleven, dat zouden wij fantastisch vinden.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 59        Volgende >
Juist op het moment dat ik een video over een trektocht met Soli-leden door de Oostenrijkse Alpen aan het her-monteren en digitaliseren ben, waarin ook Harry voorkomt, kwam ik dit bericht op het internet tegen. Ik schrok ervan!

Ik ken Harry uit de tijd dat ik regelmatig bij Soli inviel. Ik herinner mij hem als een gezellige vent waarmee je lekker kon lachen. Ik heb nog dikwijls aan hem moeten denken.

Ik wens dierbaren en bekenden heel veel sterkte toe met dit verlies en hoop dat alle goede, mooie en leuke herinneringen aan aan Harry tot in lengte van dagen warmte mogen brengen.

Van harte gecondoleerd 
Op 15 juni 2020
om 13:17 getekend door:
J.a.a.p. .W.a.k.k.e.r.
Dit is niet ok
Heel bijzonder, heel gewoon
Gewoon een heel bijzondere man?

Weinig nemen en veel geven,
altijd hartelijk en warm.

Als iedereen zoals Harry was,
was de wereld niet arm.

Veel sterkte voor jullie allemaal. 
Op 7 juni 2020
om 20:18 getekend door:
L.i.a.n.n.e.
Dit is niet ok
Lieve Elizabeth, Marjan, Jorine, Marjolein en Sebastiaan,

Heel veel sterkte bij het verlies van jullie lieve man, vriend en vader Harry.

Ik herinner me vooral de Soli-avonden met de gezelligheid na, maar zeker ook tijdens de repetities en optredens.
Hierbij moet ik absoluut de lekkere snoepjes noemen die we altijd van Harry kregen, waardoor je instrument zwart werd van binnen... Als ik deze snoepjes nu eens ergens tegenkom, denk ik altijd aan hem terug.

Maar ik herinner me ook nog heel goed dat ik als kind een keer Sint Maarten met jullie mocht lopen in Oostzaan. Marjolein, Jorine en ik werden toen gezellig door Harry begeleid, wat een feest was dat!

Jullie hebben ene lieve vrolijke man verloren, die gelukkig nog voortleeft in jullie hart en in alle herinneringen.

Nogmaals heel veel sterkte gewenst.

Veel liefs van Janet 
Op 27 mei 2020
om 15:46 getekend door:
J.a.n.e.t. .L.e.e.f.t.i.n.k.-.B.o.s.s.c.h.i.e.t.e.r.
Dit is niet ok
Wat hebben we van Harry genoten, in alle opzichten! Ik ben blij dat ik de uitvaart via het scherm heb kunnen bijwonen: jullie hebben allen een heel mooi portret van hem gegeven en hem een waardig afscheid gegeven.
Anneke en ik hebben vijf keer een week kalligrafie meegemaakt en van genoten. Als eresaluut aan Harry wil ik graag hier een haiku overschrijven die ik in 2010 heb gemaakt in Ierland met de Latijnse vertaling(ook een haiku) er achter:
Kijk, het Quillhouse.
Ierland, rust en kundigheid.
Schrijvende mensen.

Ecce, Quillhouse.
Erin, pax, peritia,
Scribentes stilo.

Harry was de spil in de onderneming met zijn lach, verhalen, kookkunst, vrolijkheid, uitstapjes, humor en ook serieuze gesprekken: onvervangbaar! 
Op 20 mei 2020
om 20:16 getekend door:
W.i.c.h.e.r.t. .C.l.a.a.s.s.e.n.
Dit is niet ok
And think of Har as living
in the hearts of those he touched
for no-one loved is ever lost
and he was loved so much

We denken elke dag aan jullie 
Op 20 mei 2020
om 19:57 getekend door:
P.a.u.l.i.n.a. .e.n. .A.l.a.n.
Dit is niet ok
Gecondoleerd familie Kan.
Ik kan me de vrijdagavonden met Harry bij SDG nog goed voor de geest halen. Na de oefening frikandellen en drankjes bij de fam Smit. Gezellige tijden ! Veel sterkte gewenst. Ada 
Op 16 mei 2020
om 16:14 getekend door:
A.d.a. .S.m.i.t.
Dit is niet ok
Lieve Elizabeth en Marjan,
Welke woorden van troost kun je nog geven? Geen enkele zin heeft nog zin zo lijkt het. Er is maar n iets wat je nog wil en dat is Harry terug in jullie leven.
Jullie afscheid heb ik online gekeken en dat was indrukwekkend.
Precies zoals ik Harry kende.
3 keer mocht ik bij jullie in Ierland zijn. En telkens was het Harry die ons met een brede gulle lach welkom heette.Ik voelde me meteen op mijn gemak. De gastvrijheid en al het plezier de eindeloze lachpartijen om zijn enorme humor zal ik nooit vergeten.
Maar hij kon ook heel serieus zijn. tijdens een van de prachtige wandelingen de laatste keer dat ik bij jullie was kwam hij naast me lopen en liet hij zijn medeleven aan mij merken over het verlies van mijn partner. Hij koos bedachtzaam en invoelend zijn woorden. Dat deed me goed.
Lieve Elizabeth het leven zal er anders uitgaan zien. Je mist Harry en dat gemis wordt sterker naarmate hij langer weg is. Maar je zult een manier vinden om er mee om te gaan. Je heb een prachtig gezin waar je veel steun aan zult blijven hebben.
Lieve Marjan ook voor jou zal er een enorme leegte vallen. Harry en jij waren zo op elkaar ingespeeld en aan elkaar gewaagd.
Ik wens jullie uit de grond van mijn hart STERKTE.
Liefs, Leonie Vollenberg 
Op 15 mei 2020
om 15:22 getekend door:
L.e.o.n.i.e. .V.o.l.l.e.n.b.e.r.g.
Dit is niet ok
Lieve Elisabeth,
Wij hebben Harry niet gekend. Maar het moet vreselijk zijn om ineens alleen verder te moeten. We wensen je daarbij heel veel sterkte.
Marja en Herman Ans-Vos. 
Op 15 mei 2020
om 11:44 getekend door:
M.a.r.j.a. .A.n..s.-.V.o.s.
Dit is niet ok
Wat een prachtig eerbetoon aan
Harry ik wens jullie de komende tijd heel veel sterkte 
Op 14 mei 2020
om 19:31 getekend door:
G.o.n.n.y. .S.c.h.u.i.j.t.
Dit is niet ok
Lieve Elizabeth Marjan kinderen en kleinkinderen,
Wij willen jullie heel veel sterkte en kracht toewensen In deze nare tijd.
Wat een grote leegte is er ontstaan nu Harry er niet meer is.
Harry zijn gulle lach en in Ierland waar wij Harry herinneren als een gids ,kok, historicus noem het het maar op niets was te gek een prachtig warm mens.
Prachtige wandelingen gemaakt om nooit te vergeten.
Even na het eten en voor het toetje toeren met de auto samen met Jan en Joke Elizabeth en Marjan wat een lol hebben we gehad.
Heel heel veel sterkte toegewenst.
Liefs Marcel en Wilma 
Op 14 mei 2020
om 17:07 getekend door:
M.a.r.c.e.l. .e.n. .W.i.l.m.a. .V.e.t.h.a.a.k.
Dit is niet ok
Lieve Elizabeth, Marjan, Jorine, Marjolein, Sebastiaan en familie,
Wanneer ik denk aan mijn oom Harry komen er vele leuke dingen bij me op. Ik herinner hem als mijn oom die op de verjaardagen altijd gezelligheid met zich meebracht. Ik zie hem dan ook alleen maar lachend voor me. De vele grapjes en de sinterklaas surprise die hij ooit voor mijn vader maakte: een kadootje in purschuim. Verder weet ik dat hij een keiharde werker was. Bij die keer dat ik bij jullie thuis in Oostzaan was en Harry maar liefst twee gehaktbalen bij z'n avondeten kreeg keek ik als kind mijn ogen uit! Twee gehaktballen, dat wilde ik ook wel. Ja, maar Harry heeft hard gewerkt werd mij verteld. Ik zie hem nog zo in zijn handen wrijven. Het verbaasde mij dan ook niet dat ik hem ooit in een nieuws item op televisie zag toen hij van ver weg de lekkerste oliebollen aan het halen was. Maar wat mij altijd bij blijft is die keer dat ik in het ziekenhuis lag en dat hij onverwachts langskwam om mij een puzzeltje te geven zodat ik me niet ging vervelen. Ja, dat is Harry. Vergeten doe ik hem dus zeker niet. Ik wens iedereen heel veel sterkte voor de komende tijd! Liefs, Marco, Donna, Jasper en Ruben. 
Op 14 mei 2020
om 17:05 getekend door:
M.a.r.c.o. .H.o.u.w.e.r.t.j.e.s.
Dit is niet ok
Elizabeth, Marjan kinderen en kleinkinderen ,
wij wensen jullie heel veel sterkte en kracht toe omdat allemaal te verwerken , bedankt dat ik het bijzondere mooie afscheid mocht bijwonen .
wij Joke en ik bewaren nog mooie herinneringen aan ons verblijf bij jullie in Ierland met Marcel en Wilma , mooie trips gemaakt met Harry als gids ,heerlijk gegeten en veel gezelligheid. onvergetelijk was ook de avond dat we aan tafel het TV programma B&B naspeelde en Harry met een trommeltje voor de enveloppe voor zijn buik de plus en min punten in ontvangst nam .
lieve groetjes van Jan en Joke 
Op 14 mei 2020
om 13:16 getekend door:
J.a.n. .v.e.t.h.a.a.k.
Dit is niet ok
Toen ik Harry voor de eerste keer zag in Ierland, zag ik iemand die mij met een stralende lach en een observerende blik begroete.
Hij was net als ik een pietje precies in alles- zorgend en routes uitstippelen zodat iedereen hieraan kon deelnemen. De verhalen onderweg over bezienswaardigheden-werkelijkheid en soms wat mooier gemaakt met de handen gevouwen en glimoogjes.Maar ook serieus gesprekken voeren en dan ook echt luisteren naar de ander.
Elizabeth, familie en Marjan heel veel kracht en liefde voor jullie in deze tijd. Harry kijkt vast van boven op jullie neer en zorgt daar voor jullie.
Dank je wel Elizabeth voor het mee mogen deelnemen aan zijn bijzondere warme afscheidsdienst.
Dikke knuffel voor jou. ??? 
Op 14 mei 2020
om 11:31 getekend door:
(.t.u.i.n.). .T.r.u.u.s.
Dit is niet ok
Lieve Elizabeth,
Wij kenden Harry niet persoonlijk, maar wij willen je langs deze weg toch onze condoleance overbrengen en je veel sterkte wensen voor de komende tijd.
Lieve groet van Simon en Margret Stam. 
Op 14 mei 2020
om 11:18 getekend door:
M.a.r.g.r.e.t. .S.t.a.m.
Dit is niet ok
Lieve Elisabeth en Marjan
Soms kom je in je leven iemand tegen die nt wat meer bijzonder is, die je meer dan anderen bijblijft, die nt een extra klik met je hebt. En zo?n mens was Harry. Los van de week in Ierland waarvan we ontzettend genoten hebben (en waarin ik me nog nooit z heb volgestopt met zulk lekker eten), waren ook de jaarlijkse ontmoetingen in de Pieterskerk elke keer weer alsof we oude vrienden ontmoetten.
Het is schrijnend dat juist zo?n bijzonder mens z jong nog, moest gaan.
Wij wensen jullie alle sterkte en zullen met jullie nog regelmatig aan hem denken. 
Op 14 mei 2020
om 9:49 getekend door:
L.e.o. .e.n. .A.n.n.e.k.e. .M.e.i.j.e.r.
Dit is niet ok
Beste Elizabeth, kinderen, kleinkinderen en Marjan,
Dat was schrikken toen ik hoorde dat Harry zo plotseling was overleden.
Bij Soli heb ik Harry leren kennen als een vrolijke muzikant met mooie verhalen.
Ook heb ik goede herinneringen aan de week in Ierland met Renata. Veel gezelligheid, prachtige wandelingen en heerlijk eten!
Heel veel sterkte en kracht toegewenst met het verlies.
Anita Crok 
Op 13 mei 2020
om 21:42 getekend door:
A.n.i.t.a. .C.r.o.k.
Dit is niet ok
Lieve Elizabeth, Marjan, familie,
Natuurlijk deel ik graag mijn/onze herinneringen aan Harry. Alleen: het komt te vroeg, veel te vroeg.

In 2008 nam ik voor het eerst deel aan de Kalligrafie/vakantieweek in The Quillhouse. Er volgden er meer: 10 geweldige weken. Cees en ik hebben 3 keer onze vakantie doorgebracht in een van de bungalows. Heerlijk! En altijd was Harry het eerste contact: op Cork Airport om de groep op te halen,en de eerste avond in de bungalow om ons samen met Marjan welkom te heten.
Harry, onze hartelijke en vrolijke gastheer.

Er was altijd zoveel belangstelling voor de Kalligrafieweken, dat wel eens geopperd werd: waarom niet 1 of meer weken erbij? Harry: Nee, want het moet niet op werken gaan lijken! Nou, als dit geen werken is: de voortreffelijke catering samen met Marjan,de lange en korte, zware en lichte wandelingen, de rondrit, papierscheppen en marmeren voorbereiden, taxiritjes naar en van de pub in Killarney, ophalen en uitzwaaien op Cork Airport.
Wat een plezier altijd.
En dan de verhalen: over de geschiedenis van Ierland, over de bijzondere locaties die we bezochten.
En de zorg voor de deelneemsters als de wandelingen over ongelijk terrein gingen, of toch wat pittiger waren, zoals bv. naar Windy (stormy) Gap, waar ik me gelukkig aan Harry en Tineke kon vasthouden om niet van de sokken geblazen te worden!

Slechts 1 keer heb ik gezien, gemerkt, dat Harry uit zijn doen was: dat waren de uren voor de geboorte van Julia.
En wat ontroerend om haar nu voor opa te zien en horen zingen.
Het was goed om het afscheid van Harry op deze manier te kunnen meemaken. Maar hard is het wel.
Elizabeth en Marjan, we wensen jullie heel veel sterkte, en moed om door te gaan.
Corry en Cees Schouten. 
Op 13 mei 2020
om 15:54 getekend door:
C.o.r.r.y. .e.n. .C.e.e.s. .S.c.h.o.u.t.e.n.
Dit is niet ok
Geschrokken van het bericht in de krant heb ik gelukkig van u bericht ontvangen dat de uitvaart via Livestream te volgen was.
De woorden van Elizabeth, de kinderen, kleinkinderen en Henk gaven exact aan hoe Harry was.
Ook ik heb Harry bij Soli Zaandam leren kennen en heb veel plezier met hem gehad. Zijn kijk op het leven was altijd positief. Hij wist je altijd te stimuleren en deed dat met een kwinkslag. Vergeten zal ik hem niet.
Ik wens u allen sterkte bij dit grote verlies.
Joop Glas 
Op 13 mei 2020
om 13:53 getekend door:
J.o.o.p. .G.l.a.s.
Dit is niet ok
Lieve familie,
Ik heb genoten van de verhalen van Harry over de Gedempte Gracht. En de dagen dat ik bij jullie op bezoek ben geweest in Ierland. We gaan hem enorm missen. Heel veel sterkte voor de komende tijd.
Liefs Netty Onrust. 
Op 13 mei 2020
om 13:36 getekend door:
N.e.t.t.y. .O.n.r.u.s.t.
Dit is niet ok
Liever Elizabeth, kinderen en kleinkinderen en Marjan,
Ondanks de afstand en het er niet bij kunnen zijn zelden zo'n indrukwekkend afscheid meegemaakt. Warme woorden, woorden uit het hart. Diep respect voor de manier waarop jullie dit hebben vormgegeven. Wat zullen jullie hem missen.
Harry, bijzondere kerel, altijd vrolijk, altijd bezig, altijd tijd voor een praatje, een goed advies voor een mooie wandelroute of een mooie tocht door de omgeving. Maar ook voor een goed gesprek. Samen op het bankje voor het huisje, met een sigaartje in de hand, naar de bergen op de achtergrond, naar jou Ierland kijken en genieten. Wij gingen graag naar Ierland, kwamen er vaak en ook voor dit jaar hadden we ons op ons weerzien verheugd. Het verlies en gemis zal voor jullie oneindig groter zijn en we wensen jullie heel erg veel sterkte om dit gemis te dragen. Veel liefs en we komen terug in Quillhouse om samen herinneringen aan Harry op te halen. 
Op 13 mei 2020
om 12:47 getekend door:
W.i.l.l.e.m. .e.n. .Y.v.o.n.n.e. .R.e.i.j.m.e.r.s.
Dit is niet ok
       1 2 3        Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Sebastiaan Kan
op 5 mei 2020
en zal spoedig verdwijnen.
Contact met beheerder >
Contact met Sebastiaan Kan:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Harry Kan

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.
Dit register op je site of blog
Wil je dit register op je eigen website of blog vermelden? Gebruik dan de code onder de knop.
Kopieer de code hieronder en plak deze in je blog of site: