Henk Konings

21 oktober 1945 - 20 mei 2020
Met grote droefenis heeft Basketbal Academie Limburg kennis genomen van het overlijden van Henk Konings. In 1967 was dhr. Konings betrokken bij het oprichten van het Weerter basketball, toen nog onder de naam Basketball Stars Weert. Als coach was Henk de coach van het team dat promotie afdwong naar de Nederlandse Eredivisie. Hij was daarnaast de architect van het team dat in 1994 het landskampioenschap naar Weert bracht. Later vervulde hij de functie van technisch manager voor het Weerter basketball. De laatste jaren vervulde hij de rol van scout en bij de trainingen was hij de sparringpartner van de hoofdcoach.

Op landelijk niveau was hij een van de drijvende krachten achter het professioneel basketbal in Nederland. Hij was betrokken bij de start van de ‘Federatie Eredivisie Basketbal’, sinds 2017 de Dutch Basketball League genoemd. Jarenlang stippelde hij de beleidslijnen uit en bepaalde hij het gezicht van de eredivisie.

Henk ontving in december 2019 nog een koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor het Weerter basketball. Wie Henk heeft gezien in de laatste maanden heeft gezien dat het met zijn gezondheid snel achteruit ging. Henk was een strijder en vocht hard tegen de achteruitgang van zijn gezondheid. Een strijd die niet te winnen viel. Henk werd 74 jaar.

Voor eenieder die zijn/haar medeleven wil betuigen is er een online condoleanceregister geopend. Hier kan digitaal een bericht worden achtergelaten.

Basketbal Academie Limburg wenst alle nabestaanden veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 202        Volgende >
Beste Henny, kinderen en kleinkinderen,
Ik wens jullie heel veel sterkte toe met dit grote verlies.
Monique Aarts, Nijmegen 
Op 2 juni 2020
om 17:55 getekend door:
M.o.n.i.q.u.e. .A.a.r.t.s.
Dit is niet ok
Beste Henny en familie,
Gecondoleerd met dit grote verlies. Ik heb hele mooie herinneringen aan de tijd dat Henk mijn coach was toen ik bij Weert speelde. Henk zal ik mij altijd blijven herinneren als die hartelijke, warme en vriendelijke basketbalvriend. 
Op 31 mei 2020
om 10:05 getekend door:
R.e.n.é. .V.e.r.v.o.o.r.n.
Dit is niet ok
Lieve Hennie.

Ik wil je even zeggen dat ik aan je denk
Dat ik meeleef
En je met dit kaartje sterkte geef.

Marly vanderfeesten 
Op 29 mei 2020
om 15:46 getekend door:
M.a.r.l.y. .v.a.n.d.e.r.f.e.e.s.t.e.n.
Dit is niet ok
Lieve Henny, Folkert, Joost en familie
Samen met Henk waren wij de enige nog actieve leden van het allereerste team van BSW (1968).
Als trainer/coach van diverse jeugdteams heb ik, zeker bij het maken en opzetten van trainingen en oefeningen ontzettend veel van Henk geleerd. Wat zal de ?BSW/BAL-familie? de passie, de kennis en de tomeloze betrokkenheid van Henk missen.
We moeten trots zijn op wat Henk voor het basketbal in Weert en heel Nederland heeft betekend.
Henny, Folkert, Joost en familie, veel sterkte gewenst en moge de vele mooie herinneringen aan Henk jullie helpen om jullie verdriet een plekje te geven.
Leon Söntjens 
Op 29 mei 2020
om 14:52 getekend door:
L.e.o.n. .S.ö.n.t.j.e.n.s.
Dit is niet ok
Bedankt! Ik heb u niet gekend maar veel over u gehoord. Bedankt voor alles wat u voor onze sport hebt gedaan. 
Op 28 mei 2020
om 22:02 getekend door:
M.i.k.e. .C.h.i.r.i.l.l.
Dit is niet ok
Bedankt! ??? 
Op 28 mei 2020
om 21:59 getekend door:
M.i.k.e. .C.h.i.r.i.l.l.
Dit is niet ok
Vanmiddag heb ik bij Sporthal Boshoven mijn laatste eer bewezen aan Henk Konings en de dienst gevolgd via YouTube. 30 jaar geleden ontmoette ik Henk toen ik mij inschreef bij de kadetten van BSW om ook eens te gaan doen wat ze op Eurosport allemaal aan het doen waren in de NBA.
Tijdens mijn carrière (waarin ik samenspeelde met Henk's zoon Folkert) werd heren 1 voor de enige keer in de clubgeschiedenis kampioen en was ik alle thuiswedstrijden van de partij alsmede de uitwedstrijden in de finale tegen Den Bosch.

13 jaar later had ik mijn baan bij de Rabobank opgezegd om 3 maanden naar San Antonio te gaan om de laatste playoffs van mijn idool David Robinson bij te wonen (wij werden voor de 2e keer in de clubgeschiedenis kampioen).
Henk vond het geweldig dat un menneke uit zijn Weert dit allemaal aan het meemaken was daar in San Antonio, Los Angeles en Dallas.
Een tijdje heb ik nog een maandelijkse column "Inside the NBA" geschreven voor de website van BSW en ook dit vond Henk werkelijk prachtig.

Bedankt dat je Weert als basketballstad op de kaart hebt gezet Henk en dat jij mij daarmee met het basketballvirus hebt besmet.
Het ga je goed. Doe de groeten aan al de groten daarboven. Wij zullen jou nooit vergeten. 
Op 28 mei 2020
om 16:31 getekend door:
J.u.r.g.e.n. .A.s.p.e.r.s.
Dit is niet ok
Heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies 
Op 28 mei 2020
om 14:57 getekend door:
R.i.a.n. .e.n. .J.a.c.k. .B.r.a.e.k.e.n.
Dit is niet ok
Beste Henk,

Bedankt voor alle mooie jaren in sporthal Boshoven. Jarenlang heb ik als lid van de vereniging en supporter van Heren 1 op de tribune gezeten en prachtige sport beleefd, met als hoogtepunt het landskampioenschap. Later kregen we weer contact via mijn werk bij de gemeente bij de afdeling sport. Ik heb je leren kennen als een zeer gedreven man met verstand van zaken, maar vooral ook als een heel vriendelijk persoon met respect voor iedereen. Heel jammer dat je niet nog meer jaren hebt kunnen genieten van de basketbalsport. Misschien is er meer tussen hemel en aarde en kun je het toch nog volgen en wie weet nog wat invloed uitoefenen. Het ga je goed Henk. Ik wens jou familie heel veel sterkte toe. 
Op 28 mei 2020
om 12:14 getekend door:
C.i.s.c.a. .v.a.n. .d.e.r. .K.r.a.a.n.
Dit is niet ok
Beste Henny, Joost, Folkert en overige familieleden,

Wat een schok om te horen dat Henk is overleden. In de 18 jaar dat ik via de businessclub regelmatig contact met Henk had heb ik hem leren kennen als een enthousiaste en betrokken man. Betrokken bij het basketbal en vooral betrokken bij de mensen. Dat zijn mooie herinneringen.
De afgelopen jaren heb ik Henk nog maar heel af en toe gezien, maar altijd was daar de interesse en belangstelling. Dat maakte hem zo bijzonder.
Het overlijden van Henk is uiteraard een verlies voor het basketbal in Weert, maar vooral een verlies voor jullie. Ik wens jullie heel veel sterkte. 
Op 28 mei 2020
om 12:11 getekend door:
C.a.r.l.a. .v.a.n. .d.e. .W.e.t.e.r.i.n.g.
Dit is niet ok
Lieve Henny en familie...

Gecondoleerd met dit enorme verlies. Heel veel sterkte en kracht toegewenst in deze moeilijke tijd...

Rob, Nicole, Emma en Sophie Crommentuijn 
Op 28 mei 2020
om 10:28 getekend door:
R.o.b. .C.r.o.m.m.e.n.t.u.i.j.n.
Dit is niet ok
Beste Henk,

Wij kennen elkaar niet maar ik heb veel over jou gehoord van de vele mensen voor wie jij een bijzonder mens was. Ze vertelde over jouw kennis van en liefde voor basketbal maar vooral over de mooi mens die je was. Op 21 december toen jij een Koninklijke onderscheiding kreeg zat ik in de tribune en werd ik geraakt door de staande ovatie die minuten lang duurde. De respect en liefde voor jou vanuit de BAL familie was tastbaar. Ze zullen jou missen!

Ik wens iedereen voor wie jij dierbaar was heel veel sterkte met dit groot verlies. 
Op 28 mei 2020
om 7:50 getekend door:
M.i.c.h.è.l.e. .F.e.r.r.i.è.r.e.
Dit is niet ok
In 1977 Henk called me to discuss coming to the Netherlands to play for Hoescht BSV. Two days later he met me at Schiphol and we drove to his home in Weert. After unpacking we went to a basketball court and later that day we were off to Belgium for an exhibition game. I knew the first time I met him that there was something special about him. That first season Henk and Henny made feel like family. Their oldest son, Faulkert became my buddy. I didn't play in Weert again until 1980 but we kept in touch and Henk and Henny came to America to visit. We traveled to different places and drove to Washington to see the 1st game of the NBA FINALS between the WASHINGTON BULLETS and the SEATTLE SUPERSONICS. After the game, Henk spoke with JACK SIKMA. Henk was able to approach people and make them feel comfortable. In 1980 I was back in Weert to fill in for an injured player, Tom Hoey, and returned for the next season. Henk was teamed up with another great person WIM CARIS,both determined to bring a championship to Weert, which we did. I remember going to Henk's house after practices for something to eat and discussing strategy for our next game. He was always trying to learn as much about the game of basketball as possible. Henk was a great coach to play for. He was always prepared and we knew exactly what was expected of us. In 1987, when Ann and I got married, Henk and his family came to the wedding. Through the years we kept in touch and every time we spoke it was as if we saw each other yesterday. Early last week I spoke to Henk and remaniced about the fun we had through the years. A few days later, his son Joost, called me to tell me the bad news that his father had passed away. HENK WAS NOT ONLY A GREAT COACH AND PERSON, BUT A GREAT FRIEND. HE WAS LIKE THE BROTHER THAT I NEVER HAD. MY FRIEND, SIR HENK KONINGS, YOU WILL BE GREATLY MISSED!!! I am sorry that I can't be there for the funeral but you will be in my thoughts. I also want to thank the people in Weert for making me feel welcome. It is a big part of my life and my 2nd home. 
Op 26 mei 2020
om 21:33 getekend door:
P.a.u.l. .Z.a.r.e.t.s.k.y.
Dit is niet ok
Rest in Peace..Held 
Op 26 mei 2020
om 18:34 getekend door:
K.l.a.a.s. .d.e. .B.o.e.r.
Dit is niet ok
Dit is schrikken. Natuurlijk zag ik de laatste jaren dat je fysiek achteruit ging, maar als we elkaar voor de wedstrijden spraken, bleek het koppie nog goed in orde. Ongeveer tegelijkertijd zijn we met onze cluppies gepromoveerd naar de Ere Divisie. Beiden waren we zeer fanatiek, alleen uitte jij dat op jouw manier en dat kwam altijd beter over dan de mijne. Ik heb altijd grote bewondering gehad over de manier waarop jij je teams samenstelde. Soms jaren volgde je een speler op college en wist dan precies wie je wilde hebben. Ook had je een mening over spelers die door andere clubs werden gecontracteerd. Daar wist je altijd meer van dan de betrokkenen. Kortom een groot vakman en een geweldig mens. Ik zal nooit vergeten dat tijdens één van onze eerste wedstrijden in de sporthal aan de Sportlaan (1981 of 1982) Rusty Blair vanaf de middenlijn scoorde, waardoor jullie zouden winnen. Gelukkig werd de score afgekeurd en reageerde jij met: ,,we zijn bestolen" met je Limburgs accent. Toen ik thuis de beelden nakeek, bleek dat je gelijk had, De bal was net op tijd uit handen van Rusty. We hebben het daar later nog diverse keren over gehad. Henk het hele basketbalwereldje zal je enorm missen, maar je mag trots zijn op wie je was en wat je allemaal bereikt hebt in onze sport. Rust zacht kerel.
Ik wens iedereen die van Henk hield en om hem gaf, heel veel sterkte toe om dit grote verlies te verwerken.

Meindert 
Op 26 mei 2020
om 11:46 getekend door:
M.e.i.n.d.e.r.t. .v.a.n. .V.e.e.n.
Dit is niet ok
Beste Henk,

Toen ik vroeger als jong spelertje bij BSW rondliep, liep ik jou regelmatig tegen het lijf in de ?hal? (sporthal Boshoven). Je had altijd tijd voor een praatje, een leuke anekdote of wat tips. Je kende iedereen én iedereen kende jou. Je gaf (jeugd)spelers heel veel vertrouwen en wist wat ze op het veld (tijdens een wedstrijd of op de training) uitspookten.
Henny, Joost en Folkert heel veel sterkte gewenst!

Axel 
Op 25 mei 2020
om 21:43 getekend door:
A.x.e.l. .H.e.n.d.r.i.k.s.
Dit is niet ok
Beste Henk,
In mijn tijd bij Weert heb ik je altijd gezien als supporter liefhebber van mijn spel, jij geloofde in mij en dit uitte je altijd. Jou energie en blijdschap deden mij veel. Je hebt veel betekent voor mijn verblijf. Rust zacht en je zal altijd een plekje hebben in mijn gedachte 
Op 25 mei 2020
om 18:57 getekend door:
T.h.o.m.a.s. .v.a.n. .D.o.o.r.m.a.a.l.
Dit is niet ok
Lieve Henny, Joost, Volkert en familie.

Gecondoleerd met het overlijden van Henk. Ik heb heel veel mooie berichten gelezen. Dat zegt heel veel over Henk. De jaren 80 zal ik nooit vergeten en waren mooie jaren voor het basketbal.

Heel veel sterkte allemaal.

Liefs. Yvonne Winter 
Op 25 mei 2020
om 15:00 getekend door:
Y.v.o.n.n.e. .W.i.n.t.e.r.
Dit is niet ok
It's with a heavy heart...my sincere condolences to Hennie and the Konings family. Henk gave his all, validating fully that coaching and caring wasn't a cliché.
Larry Blyden 
Op 25 mei 2020
om 7:41 getekend door:
L... .B.l.y.d.e.n.
Dit is niet ok
With great sadness I just heard of the passing of Coac h Henk. I send my condoleances to the Family Konings.

I played for Henk in the early1980?s, and later coached the Weert basketball team in the Dutch Ere Division. I had many great experiences and I considered Henk my mentor and friend.

RiP Henk

Rusty and Kaatje Blair 
Op 25 mei 2020
om 6:54 getekend door:
R.u.s.t.y. .B.l.a.i.r.
Dit is niet ok
       1 2 3 4 5 6 7 ... 11       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Basketbal Academie Limburg
op 20 mei 2020
en zal spoedig verdwijnen.
Contact met beheerder >
Contact met Basketbal Academie Limburg:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Henk Konings

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.
Dit register op je site of blog
Wil je dit register op je eigen website of blog vermelden? Gebruik dan de code onder de knop.
Kopieer de code hieronder en plak deze in je blog of site: