Ad C.M. (Broer)  Brands

Ad C.M. (Broer) Brands

18 december 1936 - 29 mei 2020

Het leven dat de natuur ons schenkt is kort, maar de herinnering aan een welbesteed leven duurt eeuwig. (Cicero)

Wij nemen afscheid van een groot man. Een échte Unitasser. Een geliefd man die veel heeft gedaan voor ons Rood met Wit. Tot op het laatst de regie over zijn eigen leven!
Lid in de Orde van Oranje Nassau, Vrijwilligerspenning van de stad Eindhoven, Zilveren speld van de KNVB, Gouden speld NKS, Erelid van s.v. Unitas'59 en naamgever van het Broer Brands Clubhuis.

Broer, rust zacht. We missen je zeer en zullen je nooit vergeten.
Voor altijd in ons Unitas hart!

Bestuur en leden van s.v. Unitas'59
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 139        Volgende >
Broer,
mooie mens,
ja dat was je, altijd aanwezig bij jouw clubje, altijd gezellig een biertje drinken.
En wat was je er goed in om mij telkens weer voor de gek te houden, wie er ook naast me stond telkens weer hetzelfde verhaal, ken jij deze man, vroeger...bla bla, vaak tot ergernis van mij, maar tjonge jonge wat zou ik graag weer die ergernis voelen door de woorden van jou...mooie mens, vriend,
ik ga je missen, rust zacht...
groeten Smitje 
Op 4 juli 2020
om 15:23 getekend door:
E.r.w.i.n. .S.m.i.t.s.
Dit is niet ok
We hebben afscheid genomen van Broer op een grandioze wijze. Dit had zelfs hij misschien niet verwacht. Ruim 600+ vrienden en bekenden hebben Broer afgelopen donderdag de laatste eer bewezen. In besloten kring hebben we zaterdag afscheid genomen. Een groot man is niet meer...
Wat ben ik als voorzitter ongelooflijk trots op deze mooie vereniging of moet ik 'familie' zeggen. In vreugde en verdriet één. Dat is wat Broer had gewild en dat is wat hij achterlaat. Broer, vriend, steunpilaar we missen je nu al. Voor altijd in ons hart!

Herman Matheij
voorzitter s.v. Unitas'59 
Op 7 juni 2020
om 12:29 getekend door:
H.e.r.m.a.n. .M.a.t.h.e.i.j.
Dit is niet ok
Lieve Broer,

Je was lang onze trainer. Mooie tijden beleeft, met natuurlijk het kampioenschap in 1996.
Je was een man van goud en stond voor iedereen klaar.
Rust zacht en coach ze, daar boven. 
Op 6 juni 2020
om 17:38 getekend door:
H.e.n.k. .G.r.o.e.n.e.n.w.e.g.e.n.
Dit is niet ok
Elke klus(dag) wilde je bij zijn. Wat gaan jullie doen? vroeg je dan... om vervolgens te zorgen dat er wat te eten was. Sommige verbeteringen vond jij onnodig, het had immers als tientallen jaren goed gewerkt. Toch sprak jij je bewondering uit voor wat we hadden gedaan en gaf je in kleine woordjes toe dat het toch wel beter was zo. Lieve Broer... wij zullen door moeten zonder jou en hier ook een weg in gaan vinden. Maar het zal nooit meer hetzelfde zijn.
Rust zacht vriend... 
Op 6 juni 2020
om 16:21 getekend door:
H.u.u.b. .K.r.u.i.j.z.e.n.
Dit is niet ok
Vaarwel ouwe bromsnor veel meegemaakt en altijd klaar voor een praatje . Unitas gaat een geweldig club mens missen . Pak er boven een broer 
Op 5 juni 2020
om 21:08 getekend door:
E.r.i.k. .s.p.a.p.e.n.s.
Dit is niet ok
Wat konden we toch lachen..ga u missen 
Op 5 juni 2020
om 20:08 getekend door:
N.i.c.o.l.e.
Dit is niet ok
Broer,
Humor, discipline, slap ouwehoeren, gezelligheid, discipline, loyaliteit en een goud hart is wat jou typeert. Bedankt voor alles. 
Op 5 juni 2020
om 19:57 getekend door:
R.o.n.a.l.d. .W.i.l.k.e.n.
Dit is niet ok
Lieve broer,

Bij de senioren mocht ik beginnen onder jouw leiding in het team van jouw mannen. Direct veel geleerd als jong broekie. Jaren later natuurlijk in het 4e weer iedere zondag samen op pad, je was er altijd. In de periode er tussen nog vaak met jou mee getraind op dinsdag als mijn eigen training weer eens niet doorging. Ik kon altijd bij jou terecht. Veel dank voor de mooie jaren, rust zacht mister Unitas! 
Op 4 juni 2020
om 12:05 getekend door:
R.o.e.l. .D.e.r.k.s.e.n.
Dit is niet ok
Broer, jij was "de ogen van Unitas", zag alles en hield alles in de gaten en melde dat op je eigen karakteristieke wijze.
Zo hebben we 17 jaren samengewerkt, alles voor Unitas.
Maar jij was er ook in moeilijke tijden, bedankt daarvoor.
Jij hebt nu rust. 
Op 4 juni 2020
om 11:17 getekend door:
H.a.r.r.i.e. .e.n. .A.n.n.i.e. .C.l.e.r.x.
Dit is niet ok
Broer, ik kan het nog steeds niet vatten en ik zal je gaan missen als oprecht mens, vriend en scheidsrechter. Hoe moet het nu met voetvolley zonder jouw bezielende leiding. Al vele jaren kwam jij na de reguliere competitie op dinsdagavond bepakt met tuinstoel, bier en worstjes naar het Henri Dunant Park om ons in het gareel te houden en na de 'wedstrijd' een biertje drinken bij het kampvuur en gezellig kletsen.

Tot ziens Broer en rust zacht 
Op 4 juni 2020
om 9:28 getekend door:
T.i.m.o.
Dit is niet ok
Familie en s.v. Unitas'59,

gecondoleerd namens het management en de medewerkers van Eindhoven Sport met het verlies van Broer. Jullie verliezen een super vrijwilliger en een prachtig mens. Veel collega's hebben contact met hem gehad, omdat Broer de man was namens Unitas die altijd aanwezig was op locatie. Hij wilde er ook altijd bijzijn om duidelijk te maken wat er echt moest gebeuren. Gemaakte afspraken met het bestuur over de accommodatie waren pas echt als Broer het ter plekke akkoord gaf. Betrokken, oprecht en duidelijk. Je moest hem wel leren kennen, maar je had al gauw een zwak voor hem. Hij heeft in de loop de jaren veel gemeentelijke collega's zien komen en gaan, maar nu heeft hij zelf afscheid genomen. We zullen vanavond een laatste groet brengen om hem namens Eindhoven Sport te bedanken voor zijn vrijwillige inzet en betrokkenheid bij Eindhoven.

Familie en s.v. Unitas'59,

sterkte.

Namens Eindhoven Sport,

Paul van Poppel
Afdelingshoofd 
Op 4 juni 2020
om 8:56 getekend door:
P.a.u.l. .v.a.n. .P.o.p.p.e.l.
Dit is niet ok
Lieve broer,

Zo heb ik je jaren geleden leren kennen als een lieve man die altijd klaarstond voor iedereen, gezellig wat drinken in het cafe een praatje maken en een lolletje trappen.
Kwam je ook tegen op mijn werk, ook toen nog even een gezelig praatje maken.

Broer je was en bent een man die we zeker niet vergeten gaan.

Rust zacht, enne kijk af en toe naar beneden en wij kijken naar boven.

De hemel heeft er een mooi sterretje bij. ?? 
Op 3 juni 2020
om 23:27 getekend door:
F.r.a.n.c.o.i.s.e.
Dit is niet ok
Broer,ik denk dat ik je al 65 jaar ken. Eerst was je onze jeugdvoorzitter, later hoofdvoorzitter en noem maar op alles wat met Unitas te maken had. Maar wat nog niet is belicht is de vriendschap tussen jou en een groep oud-Vlokhovenaren. Een aantal voetballers waren niet alleen maten op het veld maar ook daarbuiten. We gingen na de wedstrijd via de kantine naar jouw overbuurvrouw het café van Betje Hinze en vandaaruit altijd nog verder op stap tot in de zeer kleine uurtjes en niet alleen op zondag.
Vanaf 1970 carnavalswagens bouwen en hiermee op carnavalsmaandag alle cafés in Woensel en de binnenstad bezoeken. Later na 1985 als a-muzikale mannen begonnen met muziek maken.Jij was de enige die muzikaal was, je had tenslotte in Vlokhoven bij het kerkkoor gezongen. Hiermee veel plezier beleefd met D'n Lesten Aojem met jou als bariton- en later trombonespeler. Niet te vergeten de jaarlijkse weekenden weg met elftal en blaaskapel en onze vrouwen naar Brugge, Gent, Antwerpen, Eifel en Ardennen en noem maar op. Mooi was het moment waarop jij vast kwam te zitten in de boot tijdens het wildwatervaren op de Ourthe. Of de kano was te klein of jij was te breed.Je kon er niet meer uit. Een dag later begon je met lijnen maar dat heeft niet veel uitgehaald.
Ook de verjaardagen bij jouw thuis waren altijd uniek vooral omdat het feest rond 1 uur afgelopen moest zijn want dan kwam vader Koos thuis en die was wel veldwachter geweest.
Voetballen kon je ook al moest je het niet van je snelheid hebben. De corners en vrije trappen waren voor jou. Het ventiel van de bal loodrecht naar boven en de koppers stonden klaar om te scoren. Ik denk dat we wel 10 keer kampioen geworden zijn.
Persoonlijke dank voor het begeleiden als bouwkundige bij de bouw van ons huis. Bij geschillen wist je het steeds beter dan de aannemer en de architect en deze moesten je dan ook gelijk geven.
Wonderlijk het verhaal dat je eind vorig jaar op weg naar de ok in het Catharien van de brancard werd gehaald omdat je hart nog sterk genoeg was en je geen pacemaker nodig had.
Met carnaval hebben we als vergadergroepke op maandag- en dinsdagmiddag/avond nog aan de stammtisch bij de Koens gezeten. Niks serieus, gewoon wat drinken, zwetsen, zeveren en lachen. Je kon nog steeds als altijd goed drinken. Je voelde je niet goed. Al zeker een half jaar niet.Maar je voorgevoel was goed. Helaas.
Broer, Icoon, ik/wij hebben nog wel 100 andere anekdotes met jou als onderwerp maar we laten het hier maar bij.
Misschien zit je nu alweer ergens aan een stammtisch samen met Leo, Gerrit, Bertje, Dirk en Fons. Doe ze de groeten. Houdoe. 
Op 3 juni 2020
om 23:08 getekend door:
T.h.e.o. .V.i.s.s.e.r.s.
Dit is niet ok
Zeg je Unitas, dan denk je aan Broer. Was je bij Unitas dan zag je Broer.
Vaak kritisch, soms mopperend, veel lachend maar alles in het belang van Unitas.
Broer, we gaan je missen maar zeker nooit vergeten.

Joep 
Op 3 juni 2020
om 20:58 getekend door:
J.o.e.p.
Dit is niet ok
Broer,

Vanaf de A-jeugd, meer dan 30 jaar geleden, was je altijd onze trainer. De laatste 15 jaren trainde we alleen nog maar op de dinsdag avond, ongeacht weer en wind, jij was er om ons vanaf zijlijn te commanderen (aanwijzingen te geven).
We hebben in al die jaren veel met je meegemaakt en en zullen je ferme handdruk gaan missen.

Mark van Asselt 
Op 3 juni 2020
om 17:15 getekend door:
M.a.r.k. .v.a.n. .A.s.s.e.l.t.
Dit is niet ok
Rust zacht Broer, we gaan je missen! 
Op 3 juni 2020
om 15:27 getekend door:
F.r.a.n.k. .v.a.n. .d.e. .K.u.i.l.
Dit is niet ok
Broer ik ga je missen op de dagen dat ik bij Unitas ben 
Op 3 juni 2020
om 14:36 getekend door:
L.u.d.o. .b.e.u.l.e.n.s.
Dit is niet ok
Rust zacht Broer, we gaan je missen in de Broer Brandts kantien! 
Op 3 juni 2020
om 14:32 getekend door:
B.a.r.t. .v.a.n. .d.e.n. .N.i.e.u.w.e.n.h.o.f.
Dit is niet ok
En overal kwam ik je tegen... bij Unitas, de marathon, traing van de mini's, optredens van "d'n leste Ajem" carnaval, repetitieavonden... en altijd even: Hé meiske hoe is het nou? Even kletsen.. wat ga ik dat missen Broer..? 
Op 3 juni 2020
om 12:36 getekend door:
M.a.r.i.a.n.n.e. .v.a.n. .B.r.e.e.m.e.n.
Dit is niet ok
aardige man, hij was de neef van mijn vrouw, hij moge rusten in vrede. 
Op 3 juni 2020
om 11:38 getekend door:
p.i.e.t. .h.a.r.d.e.n.v.e.l.d.
Dit is niet ok
       1 2 3 4 5 6 7        Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Herman Matheij
op 30 mei 2020
en zal spoedig verdwijnen.
Contact met beheerder >
Contact met Herman Matheij:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Ad C.M. (Broer) Brands

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.
Dit register op je site of blog
Wil je dit register op je eigen website of blog vermelden? Gebruik dan de code onder de knop.
Kopieer de code hieronder en plak deze in je blog of site: