Aad van den Heuvel

28 juni 1935 - 8 juni 2020
Aad van den Heuvel werd geboren in Rotterdam. Na het bombardement op Rotterdam kwamen zijn ouders in Sliedrecht terecht, waar hij opgroeide in een dijkhuis aan de Merwede. Hij volgde de HBS en studeerde voor sportleraar, maar hij werd ten slotte freelance sportverslaggever voor diverse kranten. In 1959 kwam hij bij de KRO langs voor een interview met directeur Jan Castelijns, die in de veronderstelling verkeerde dat Van den Heuvel kwam solliciteren. Hij werd meteen aangenomen. Als naam voor een nieuwe actualiteitenrubriek suggereerde Van den Heuvel Focus. "Mooi", antwoordde Castelijns, "daar maken we Brandpunt van." En Brandpunt was geboren.

Tot 1973 was Van den Heuvel verslaggever en presentator van Brandpunt en bereisde hij in die hoedanigheid de hele wereld. Brandpunt maakte in Nederland naam met uitgebreide reportages. Verslaggevers waren onder anderen Willibrord Frequin, Ed van Westerloo, Fons de Poel en Ad Langebent.

Na 1973 maakte Van den Heuvel een aantal speciale tv-programma's, zoals de J.C.J. van Speykshow, Cursief en de Alles is Anders-show, later gevolgd door De Ver van mijn Bed-show en KRO's Middageditie. Grote bekendheid bereikte hij eind jaren tachtig met Ook dat nog!. Van den Heuvel was de anchorman van dat humoristische consumentenprogramma, dat verder werd gedragen door Sylvia Millecam, Erik van Muiswinkel, Hans Böhm en Gregor Frenkel Frank.

In 1997 was hij de centrale presentator van het tv-programma De Nieuwsgier van de KRO.[2] Het was een samenspel van serieuze interviews, columns en persiflages. Hij werd bijgestaan door Coen van Vrijberghe de Coningh, Wivineke van Groningen, Fred Florusse en Han Oldigs.

Door zijn vele reizen had Van den Heuvel een ruimere blik op de wereld gekregen. Hij betreurde dat langere reportages over de derde wereld, zoals hij die voor Brandpunt maakte, steeds minder op televisie te zien waren. Die onvrede motiveerde hem tot het oprichten van De Nieuwe Omroep, die in 2005 een zendmachtiging kreeg, nadat zij met Nutopia was gefuseerd tot Llink. Deze zender ging in 2010 failliet.

Na een lange afwezigheid verscheen Van den Heuvel in 2012 in NTR's discussieprogramma De Halve Maan dat hij samen met Naeeda Aurangzeb presenteerde. Het tv-programma liep tot midden 2013.

Op de radio presenteerde Van den Heuvel Blik op morgen en Op de valreep. Hij schreef een wekelijkse column op het blog Broadcast Magazine.

Van den Heuvel richtte in 1993 het productiebedrijf Mediaat op.

Privé:
Van den Heuvel was getrouwd en had twee kinderen, onder wie de televisieverslaggever Caroline van den Heuvel.

In juni 2020 overleed hij op 84-jarige leeftijd. Op 13 juni was zijn uitvaart in besloten kring.

Bronvermelding: Wikipedia
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 20
Aad snapte als één van de weinigen het leven. Een buitengewoon mens is ons ontvallen. Ik wens zijn naasten veel sterkte. 
Op 21 juni 2020
om 12:05 getekend door:
L.o.u.i.s. .B.u.e.v.i.n.k.
Dit is niet ok
Een geweldige man bij "Ook dag nog" daar kende ik u van.
Altijd een man die vocht voor de gewone mensen. 
Op 20 juni 2020
om 3:11 getekend door:
T.i.m. .T.r.a.a.s.
Dit is niet ok
Hij was al wat uit beeld , maar in de jaren zeventig en tachtig is hij baanbrekend geweest om andere en verre werelden in de huiskamer te krijgen, ongelooflijk veel respect
daarvoor. 
Op 17 juni 2020
om 22:52 getekend door:
V.i.c.t.o.r. .D.r.o.o.p.
Dit is niet ok
Mooie herinneringen , oom Aad , bedankt . 
Op 16 juni 2020
om 21:00 getekend door:
R.o.l.a.n.d. .d.e. .G.r.o.o.t.
Dit is niet ok
Geweten, gravitas, en goede smaak. Rust in vrede Aad. Je hebt ons allemaal iets geleerd. 
Op 16 juni 2020
om 15:39 getekend door:
F.a.y. .L.o.v.s.k.y.
Dit is niet ok
Als kind was ik fan van Ook dat nog! De humor waarmee het onrecht aangepakt werd en waarbij hij er toch voor zorgde dat niemand zich schaamde om zijn verhaal te doen, zijn voor mij nog steeds de lat waar ik niet overheen kom. Bedankt en sterkte aan alle nabestaanden. 
Op 16 juni 2020
om 12:52 getekend door:
B.r.i.a.n.
Dit is niet ok
Voor Annette en kinderen van Aad:
sterkte met dit grote verlies.
Ik leerde Aad kennen bij de KRO, toen ik daar begon als redactie-assistente van Gerard Groen bij de KRO-gids. Aad maakte indruk op mij, ik keek tegen hem op. Hij was een aimabel mens en een vakman, integer en met een groot gevoel voor rechtvaardigheid. Mijn bewondering voor hem is altijd gebleven, zij het op afstand. Tot ik hem in 2015 weer ontmoette en wij (mijn partner Rob Terlingen en ik) met Annette en Aad een prachtige boottocht maakten over de Vecht. We hebben elkaar daarna nog een keer gezien op hun woonboot. Later hoorden we van Aad's ziekte. En gisteren van zijn overlijden. Hij zal nog vele malen in de media genoemd en geroemd worden. Dat verdient hij. 
Op 16 juni 2020
om 11:01 getekend door:
J.o.s.é. .S.c.h.e.l.l.e.k.e.n.s.
Dit is niet ok
Beste Aad, rust zacht.je was echt voor mij een topper. 
Op 16 juni 2020
om 9:49 getekend door:
L.é.o.n. .K.e.m.p.e.r.s.
Dit is niet ok
Gecondoleerd met het verlies. Aad was een prachtige man. 
Op 16 juni 2020
om 7:01 getekend door:
a.u.r.a. .d.e.n. .B.l.i.e.k.
Dit is niet ok
Een bericht.
Je bent er niet meer.
Sterkte voor familie en vrienden. 
Op 15 juni 2020
om 22:26 getekend door:
A.d.r.i.
Dit is niet ok
Ik Condoleer de Familie van Dhr Aad van der heuvel met het grote verlies. Ik ben ooit op het kopje van Bloemendaal geweest en daar een jone dame ontmoet die later getrowd is met Aad van de Heuvel Daarna was ik altijd nieuwsgierig naar het funtioneren van Dhr. Aad. Inmiddels ben ik zelf al 87.
Allen veel sterkte toegewenst bij dir grote verlies.
Mies Nieuwenkamp, Destijds M.J.Blom 
Op 15 juni 2020
om 18:22 getekend door:
M.i.e.s. .N.i.e.u.w.e.n.k.a.m.p.
Dit is niet ok
brandpunt met die zo bekende tune en aad vd heuvel die op de meest gevaarlijke plaatsen stond ,soekarno die zei ik he je door.weer een markant persoon die zo bij ,,het kastje,,ook dat nog ,paste rust in vrede u heeft het verdiend. 
Op 15 juni 2020
om 17:35 getekend door:
a...v.e.r.m.e.e.r.e.n.
Dit is niet ok
Markante man met veel wijsheid.
Gecondoleerd.
Ria. 
Op 15 juni 2020
om 15:12 getekend door:
R.i.a.v.a.n.w.a.a.r.d.
Dit is niet ok
Aad v.d.Heuvel vonden wij de allerbeste mannelijke programma maker etc. bij de kro met de meeste sympathie en liefdevol bejegenen
R.I.P. 
Op 15 juni 2020
om 13:18 getekend door:
J.A.N.I.N.E. .M.E.H.R.T.E.N.S.
Dit is niet ok
Aad was voor mij als jonge journalist een voorbeeld ! Ik maakte met hem begin jaren tachtig de Brabantse aflevering van de serie "Brandpunt In de Regio" , ook met Derek Bolt.
Van den Heuvel was de bezielende leider van deze serie en nooit te beroerd om onervaren televisiecollega's de weg te wijzen. Zijn overlijden heeft voor mij een dag vol terugblikken tot gevolg. Hoed diep af voor deze fijne collega ! 
Op 15 juni 2020
om 13:15 getekend door:
F.r.a.n.s. .v.a.n. .H.o.o.f.
Dit is niet ok
Hartelijk dank voor alles.
Sterkte voor de nabestaanden. 
Op 15 juni 2020
om 12:14 getekend door:
F.a.m.i.l.i.e. .S.p.a.a.r.g.a.r.e.n.
Dit is niet ok
Rust zacht Aad
Je hebt veel betekent voor de journalistiek en tv 
Op 15 juni 2020
om 11:56 getekend door:
M.A.R.J.O.L.E.I.N.
Dit is niet ok
Een leuke man is heengegaan, veel sterkte met dit verlies. 
Op 15 juni 2020
om 11:46 getekend door:
j.o.k.e.
Dit is niet ok
Aad van den heuvel op tv dan kon je uren luisteren. Een man met passie voor zijn werk, dat zie je nu haast niet meer.en ook nog een mooie man om te zien. Mogen zijn familie dit verdriet dragen met mooie gedachtes aan hem. Sterkte voor zijn vrouw en kinderen. Rust zacht aad. 
Op 15 juni 2020
om 11:21 getekend door:
M.a.r.i.a.n.
Dit is niet ok
Wederom is ons een simpatieke BN'er ontvallen. Voorlopig is de spoeling dun geworden in het legertje van geliefde mediamensen.
Sterkte aan de nabestaanden gewenst! 
Op 15 juni 2020
om 10:37 getekend door:
J.a.k.o.b. .G.r.i.t.
Dit is niet ok
       1 2 
Dit register is aangemaakt door:
Frank Heetkamp
op 15 juni 2020

Contact met beheerder >
Contact met Frank Heetkamp :


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Aad van den Heuvel

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto