Fiep Westendorp

Fiep Westendorp

17 december 1916 - 3 februari 2004
AMSTERDAM - Illustratrice Fiep Westendorp is dinsdag op 87-jarige leeftijd in haar woonplaats Amsterdam overleden. De tekenares, die op 17 december in Zaltbommel was geboren, is na een kort ziekbed overleden aan een luchtweginfectie.

Met de silhouetfiguurtjes van Jip en Janneke, die vorig jaar vijftig jaar bestonden, begon de samenwerking met Annie M.G. Schmidt op de kinderpagina van Het Parool. De samenwerking met de schrijfster leidde later tot andere bekende figuurtjes uit het oeuvre van Schmidt en Westendorp, zoals Pluk van de Petteflet, Otje en Floddertje.

De Jip en Janneke-figuurtjes zijn door verspreiding op allerlei Hema-artikelen niet meer weg te denken uit de Nederlandse samenleving.

De Kunsthal in Rotterdam besteedde vorig jaar ruim aandacht aan het veelzijdige werk van Westendorp. De tentoonstelling trok tot begin januari dit jaar 65.000 bezoekers. Naar aanleiding van het overzicht publiceerde uitgeverij Querido de geïllustreerde biografie 'Getekend: Fiep Westendorp'. De AVRO zond onder dezelfde titel een documentaire over haar uit.

Het intellectuele eigendom van Westendorp heeft zij ondergebracht in een stichting die haar naam draagt. De stichting ondersteunt projecten gericht op de taalontwikkeling van kinderen en veelbelovende illustratoren.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         261 t/m 260 van 258
< Vorige        1 ... 11 12 13 
Dit register is aangemaakt door:
Dennis
op 5 februari 2004

Contact met beheerder >
Contact met Dennis:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto