Ivan  Rebroff

Ivan Rebroff

31 juli 1931 - 28 februari 2008

Bedankt voor je stem, bedankt voor je aanwezigheid op deze aardbol, bedankt voor alles Ivan!
Bedankt.

Ivan Rebroff, echte naam Hans Rolf Rippert, was een Duitse zanger met een Russische moeder en een Duitse vader. Hij groeide op in Belzig en Halle (Saale). Bekend was hij vooral vanwege zijn grote bereik van vierenhalve octaaf (met gebruik van falset). Hij was fors van gestalte, droeg een volle baard, en trad meestal op in Russische folkloristische kledij met een zeer lage maar toch flexibele basstem, waarmee hij vaak repertoire met een Russisch-folkloristische inslag zong, maar ook populair, opera, operette en musical. Tevje in Fiddler on the Roof was een van zijn eerste succesrollen.

Na een ziekbed van enkele weken is Ivan Rebroff op donderdag 28 februari 2008 op 76-jarige leeftijd overleden.

Bron: Wikipedia.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         21 t/m 40 van 40
r.i.p. 
Op 13 maart 2008
om 20:10 getekend door:
j.e.f.f.r.e.y.
Dit is niet ok
Een geweldige zanger is heen gegaan, in mijn ogen zeer ondergewaardeerd, ik ben mijn gehele leven al zeer onder de indruk van het grote gemak waarmee hij praktisch alles kon zingen. Rust zacht. 
Op 12 maart 2008
om 9:46 getekend door:
D.i.c.k. .M.u.l.d.e.r.
Dit is niet ok
Ivan Rebroff heb ik LIVE gezien, jaren geleden (het moet ergens in 1988 zijn geweest) in het Duitse Laasphe. In een klein zaaltje trad hij daar op. Ik ben geen grote fan van hem, maar mijn vader vond hem geweldig en dus ben ik samen met mijn broer gaan kijken en luisteren. Hij maakte er een geweldige avond van. Sfeervol en zeer muzikaal. Het publiek genoot met volle teugen. Na afloop was hij niet te beroerd om een hele grote concertposter te ondertekenen met de woorden "Fúr Cor" (mijn vader) GEWELDIG vond hij het. Ik hoop dat hij mijn vader ontmoet in de hemel en dat hij daar ook weer mag optreden. Proost! 
Op 11 maart 2008
om 6:41 getekend door:
N.i.c.o.
Dit is niet ok
Mijn grootste fan is niet meer mogen hij ruste in vrede. 
Op 6 maart 2008
om 16:27 getekend door:
J...A...J.a.c.o.b.s.
Dit is niet ok
Veel sterkte 
Op 5 maart 2008
om 12:13 getekend door:
N.i.l.
Dit is niet ok
Ik ken Ivan Rebroff van vroeger, ik was nog heel jong en we moesten hem altijd zien als hij op t.v kwam, ik vond hem geweldig. Helaas heb ik onbewust de laatste jaren niets meer gevolgd van hem. Toch schrik je dan van het nieuws dat hij er niet meer is. Raar. Lieve Ivan rust zacht. 
Op 4 maart 2008
om 23:51 getekend door:
G.r.e.t.a.,. .V.e.n.l.o.
Dit is niet ok
Lieve Ivan Rebrof. Droom daarboven maar fijn over de Wolga,en het mooie Rusland,wat ik nooit heb gezien. Kalinka,en het If i,m poor arich man uit Anatevja waren jou grootste,en mijn mooiste liedjes van jou. De famillie wens ik veel sterkte toe. William van Duin. 
Op 4 maart 2008
om 2:11 getekend door:
W.i.l.l.i.a.m. .v.a.n. .D.u.i.n...
Dit is niet ok
sinds 40 jaren ben ik een groot bewonderaar van je geweest en nog.
Alle LP's Cd's en documentatie heb ik in de loop der jaren verzameld.
Nu "ist der Bär Tot" Singe weiter im Himmel.
Ik weet dat je een gelovig mens was, dat is voor mij een troost. Ik ben bijzonder aangeslagen, jij was sinds mijn 5e levensjaar mijn idool, op je stem en humor danste mijn ziel!

Tevje, SHALOM! 
Op 3 maart 2008
om 16:14 getekend door:
B.o.b. .M.e.i.j.e.r.
Dit is niet ok
mijn vader was een fan van u,ik hoop dat u hem tegen komt in de hemel,hij heeft genoten van uw stem 
Op 2 maart 2008
om 23:21 getekend door:
m.o.n.i.q.u.e.
Dit is niet ok
jammer dat er weer zo,n goede zanger naar de hemel is gegaan in de jaren 70/ 80 kwam ivan vaak op tv hij gaf geweldige shows op de nederlandse tv zijn zang was prachtig n dijk v n stem had die man ivan zing boven aub verder bij al de nederlandse artiesten die ons zijn ont nomen de af gelopen jaren hoop dat jullie daar veel plezier hebben met elkaar de grtjes aan alle bekende daar en ivan r i p we zullen ook u missen met die fantastiche stem v u vaia condio,s je was n ster op aard nu n ster in heaven bye bye later 
Op 2 maart 2008
om 19:25 getekend door:
e.v.e.l.i.n.e.
Dit is niet ok
 
Op 2 maart 2008
om 18:51 getekend door:
b.j.o.r.n.
Dit is niet ok
Al jaren lang ben ik een zeer grote fan van ivan . Zijn conserten waarbij ik aanwezig was zal ik nooit vergeten . ivan , dank je wel voor al deze mooie muziek rust zacht. 
Op 2 maart 2008
om 13:02 getekend door:
t.o.o.s.
Dit is niet ok
Ben ooit naar een concert van ivan rebroff geweest in groningen met mijn broer en moeder. hij is gewoon geweldig zo een man met zo een stem. is niet te evenaren door welke artiest dan ook op deze wereld. er was er maar een op de wereld met zo een stem en dat was immers ivan rebroff. ik wens zijn vrouw en anderen familie leden veel sterkte toe met dit zeer grote verlies van een unieke man waar er maar een van heb bestaan op deze planeet. afz. frans weerwag the netherlands dronten. 
Op 2 maart 2008
om 1:02 getekend door:
f.r.a.n.s. .w.e.e.r.w.a.g.
Dit is niet ok
gisteren las ik een krantje dat ivan rebroff was overleden. ik moest gelijk aan vroeger denken. als jong meisje vond ik hem erg imposant. met zijn voorkomen en stemgeluid wist hij mij te imponeren. via de televisie kwam hij bij ons de woonkamer binnen. jaren niets meer van vernomen, helaas.
veel sterkte voor iedereen die van hem houdt. 
Op 1 maart 2008
om 20:26 getekend door:
j.o.k.e.
Dit is niet ok
Ooit heb ik Ivan Rebroff ontmoet op het Griekse eiland Skopelos, waar hij toen woonde. We kwamen in gesprek aan de bar en ik was erg onder de indruk van deze charismatische man! Deze bijzondere ontmoeting zal ik nooit vergeten...
Familie en vrienden veel sterkte toegewenst met dit grote verlies. 
Op 1 maart 2008
om 16:37 getekend door:
P.e.t.r.a.
Dit is niet ok
Ivan Rebroff werd in grote televisieshows in mjn jeugd als een megaster onthaald. Ik was een kind en was iedere keer enorm onder de indruk van die grote Russische man met die baard die altijd in een enorme bontjas met een grote Tartarenmuts stond te zingen. Het was de enige Rus die we in Nederland kenden net zoals Klukkluk de enige indiaan was in die dagen. Dat was allemaal erg duidelijk en overzichtelijk. Van vreemde tyoes was er maar 1 stuks. Wel een ontgoocheling om dan later te moeten horen dat de Rus net zo min een Rus was als Klukkluk een indiaan.
De archetypische figuren sterven langzaam uit.
Dat ze allemaal mogen rusten in vrede. 
Op 1 maart 2008
om 6:16 getekend door:
R.e.n.s.o.n.
Dit is niet ok
Voor Hans,

In mij blijf je zingen,
zolang ik je mag horen.

Ik wens de familie sterkte toe, in het verlies van Hans.

Hans heeft zijn rol gespeeld.
Toch zal Ivan blijven zingen, voor altijd.

Ivan, spasiba 
Op 1 maart 2008
om 1:43 getekend door:
G.e.r.t.
Dit is niet ok
Ik zal Kalinka nooit vergeten,wat een stem had die man!!! 
Op 1 maart 2008
om 1:29 getekend door:
D.e.e.
Dit is niet ok
Zelf heb ik goede herinneringen aan de lp Taiga Traume..Die werd thuis heel vaak gedraaid en was heel erg leuk! Ivan, rust zacht! 
Op 29 februari 2008
om 23:18 getekend door:
G.e.r.d.a. .d.e. .H.a.a.n.
Dit is niet ok
Weinigen zullen Ivan Rebroff als zanger nog kennen denk ik. Ik heb de laatste jaren overigens zelf ook niet veel meer van hem gehoord. Maar het was een zanger met een uniek stemgeluid. Ik wens de familie de kracht toe dit verlies te dragen. Ivan rust zacht en bedankt voor jouw prachtige vertolking van de russisch getinte liedjes. Kees 
Op 29 februari 2008
om 23:02 getekend door:
k.e.e.s.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 3 
Dit register is aangemaakt door:
M. E. ten Have
op 29 februari 2008

Contact met beheerder >
Contact met M. E. ten Have:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto