Naya Marie Riviera

Naya Marie Riviera

12 januari 1987 - 8 juli 2020
Naya Marie Rivera (Santa Clarita, 12 januari 1987 - Lake Piru, 8 juli 2020) was een Amerikaans actrice en zangeres. Ze was onder meer bekend van haar vertolking van de rol van Santana Lopez in de televisieserie Glee.Als baby verscheen Naya Rivera in reclamespotjes van het Amerikaanse warenhuis Kmart. In 1991, toen vier jaar oud, speelde ze 'Hillary Winston' in de door Eddie Murphy geproduceerde sitcom The Royal Family. Tussen 1992 en 2002 kreeg ze een aantal kleine rollen in series als The Fresh Prince of Bel-Air, Family Matters, Live Shot, Baywatch, Smart Guy, House Blend, Even Stevens, The Master of Disguise, The Bernie Mac Show, 8 Simple Rules en CSI: Miami. In 2002 verscheen ze ook in de videoclip van het nummer 'Why I Love You' van de r&b-band B2K.

Glee
In 2009 werd Naya Rivera gecast voor de rol van cheerleader Santana Lopez in Glee, een musicalkomedie van Fox. Ze werd geïntroduceerd als sidekick van hoofdcheerleader Quinn Fabray (gespeeld door Dianna Agron) en stond al snel bekend als misschien wel het gemeenste lid van de Cheerios, die met haar woorden alleen al rake klappen wist uit te delen, maar in de loop van seizoen 3 accepteert ook zij iedereen, en zichzelf. Zo wordt ook zij deel van de Glee-club-familie. Aan het begin van seizoen 3 geeft Santana toe dat ze lesbisch is. Haar relatie met Brittany S. Pierce wordt geaccepteerd door vrijwel iedereen, behalve Santana's oma. Brittany en de rest van de Glee-club steunen haar in alles wat zij doormaakt.

Rivera deed auditie voor de televisieserie omdat ze zo de kans zou krijgen zowel te zingen en te dansen als te acteren en omdat ze een groot liefhebber was van mederegisseur Ryan Murphy's eerdere televisieserie Nip/Tuck. Rivera beweert gebruik te hebben gemaakt van haar eigen ervaringen als impopulaire tiener op de middelbare school om zich op haar rol voor te bereiden. Zelf omschrijft ze Santana Lopez als "de typische 'high school'-cheerleader" en als "gemeen, maar erg geestig en gevat". Vooral de gevatte oneliners die ze naar iedereens hoofd slingert, vormen een van de redenen waarom Rivera het leuk vindt haar rol te spelen. Ook houdt ze ervan dat Santana koppig en strijdlustig is.

Rivera kreeg lof voor haar vertolking van Santana, vooral tijdens het tweede seizoen, waarin Santana meer, diepere en grotere verhaallijnen krijgt. Ook ontving ze veel positieve reacties op haar vocale prestaties in een groot aantal liedjes in Glee.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 3 van 3
Way to young...
Rest in peace... 
Op 20 december 2020
om 0:17 getekend door:
I.m.k.e. .d.e. .H.o.n.d.
Dit is niet ok
Wederom erg tragisch!!!

Veel te jong!!!

Rust in alle vrede!! Sterkte voor de familie, vrienden, kennissen en anderen. 
Op 20 juli 2020
om 14:07 getekend door:
A.n.d.r.├ę. .d.e. .H.o.o.g.e.
Dit is niet ok
Naya WE zullen je missen vriendin ik wens iedereen veel sterkte 
Op 14 juli 2020
om 14:50 getekend door:
D.i.r.k.
Dit is niet ok
       1 
Dit register is aangemaakt door:
Eric Renes
op 14 juli 2020

Contact met beheerder >
Contact met Eric Renes:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Naya Marie Riviera

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto