Lambertus Henricus (Bert) van Broekhuijsen

Lambertus Henricus (Bert) van Broekhuijsen

3 september 1949 - 12 december 2020

Een zweefvlieger, politicus en bestuurder in hart en nieren.

Op 12 December 2020 is Bert thuis overleden.

Zijn eerste zweefvlucht maakte hij op vierjarige leeftijd op de schoot van zijn vader, tevens zweefvlieger en Fokker technicus, Nol van Broekhuijsen.

Na zijn eerste solovlucht op 14 jarige leeftijd kreeg hij op zijn 16e verjaardag zijn brevet en de eer om in de krant te worden genoemd als "Jongste zweefvliegbewijshouder". Hij vloog nog jaren bij de Kennemer Zweefvliegclub, zijn thuisclub. Na zijn huwelijk in 1974 verhuisde hij van de westkust naar De Hoef en vervolgens Mijdrecht met zijn toenmalige echtgenote Marja. Hij werd lid van de Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen (ACvZ). Ook daar bleef hij niet stil zitten en zat ruim 17 jaar in het bestuur. Daarvan heeft hij vele jaren als voorzitter aan het roer gestaan. Zijn vrouw en kinderen Rens, Helen en Iris waren vrijwel elk weekend op het zweefvliegveld te vinden wanneer genoot van zijn favoriete bezigheid, vliegen als een vogel.

In 1996 raakte Bert vanaf zijn onderrug verlamd door een ongeval met zijn zweefvliegtuig. Dit weerhield hem er niet van om het leven weer op te pakken in zijn aangepaste woning, en uiteindelijk zelfs met handbesturing weer te slagen voor zweefvliegbewijsexamen! Daarna heeft hij nog vaak genoten van mooie vluchten, niet alleen boven Nederland en Duitsland maar ook boven de Franse Alpen.

Bert heeft tot enkele jaren voor zijn pensioen gewerkt als adjunct-accountant bij de gemeente Amsterdam. Zijn carrière werd helaas vroegtijdig beëindigd door een herseninfarct in 2011.

Bert heeft in 2007 de gemeentelijke erepenning ontvangen toen hij de fractievoorzitter van GemeenteBelangen was. Hij kreeg de onderscheiding vanwege het feit dat hij 25 jaar zitting had in de gemeenteraad. Bert was sinds 15 juni 1982 lid van de gemeenteraad, eerst van de gemeente Mijdrecht en vanaf 1989 van de gemeente De Ronde Venen. Na 28 jaar heeft hij afscheid genomen van de politiek.

De laatste jaren van zijn leven, na het herseninfarct, heeft hij ondanks zijn lichamelijke handicaps en afasie laten zien dat het leven nog steeds heel waardevol kan zijn. Intens genoot hij van de uitstapjes naar zweefvliegveld Soesterberg en ook Terlet. Ook ontving hij graag vrienden, bekenden en familie in zijn eigen woning waar hij dankzij Careyn thuiszorg en recentelijk Atento thuiszorg nog met veel plezier heeft gewoond.

Met veel bewondering en respect voor zijn levenslust, zijn doorzettingsvermogen en zijn positieve kijk op het leven nemen wij afscheid van hem.

Goede vlucht, Bert!
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 76        Volgende >
Rens & Angela, ik vind het fijn dat ik de uitvaart van Bert online heb mee kunnen maken. Het was een mooi en indrukwekkend afscheid waarbij ook bij mij de tranen vloeiden. Ik wens jullie veel kracht de komende tijd om het verlies te verwerken. Dat geldt uiteraard ook voor Iris en Helen. Bert, dankjewel voor wat je allemaal betekend hebt voor onze mooie zweefvliegclub: goede vlucht! 
Op 23 december 2020
om 13:45 getekend door:
A.r.j.a.n.
Dit is niet ok
Beste Rens, Helen, Iris en nabestaanden. Woorden schieten tekort. Bert was een kanjer!. Positief, toegankelijk, eerlijk, doelgericht, sympathiek en prettig in de omgang. Waren er problemen, zocht hij altijd naar een oplossing. Ik kan nog wel even doorgaan; kortom een mooi en fijn mens. Ik had het genoegen om hem met name bij de ACvZ/Klu zweefvlieg combinatie op Soesterberg, ook als bestuursleden, denk ik, erg goed te leren kennen. Ik zal hem niet vergeten. Ik wens jullie alle kracht en sterkte voor het verwerken van en een plaats geven aan dit grote verlies. En... Bert als zweefvlieger: Goede vlucht!. 
Op 22 december 2020
om 15:56 getekend door:
J.o.o.p. .S.t.r.e.n.g.e.r.s.
Dit is niet ok
Lieve familie, ik heb online de afscheidsdienst van mijn neef Bert mogen bijwonen. Wat een een mooi, bijzonder en indrukwekkend afscheid. Mooie herinneringen heb ik aan Bert en familie van Broekhuijsen al dateren die wel van wat langer geleden, met heel veel oliebollen, vuurwerk en gezellige sinterklaas en oud en nieuwjaarsfeestenDe laatste keer dat ik Bert gezien heb was op het feestje van Elly de Jager, mijn moeder die toen 80 jaar werd. Het was mooi om elkaar daar weer te zien en te spreken. Diep respect en bewondering heb ik voor mijn neef Bert, maar ook voor jullie Rens, Helen en Iris. Wat hebben jullie hem een mooi afscheid gegeven, hij zou het prachtig hebben gevonden. Ik wens jullie heel veel sterkte en alle goeds toe voor de toekomst. Heel veel liefs Ingrid Zomer- de Jager 
Op 22 december 2020
om 11:43 getekend door:
I.n.g.r.i.d. .Z.o.m.e.r.-.d.e. .J.a.g.e.r.
Dit is niet ok
Rens en Angela,
Het was een prachtige rit over de Queens. Een toost op je vader en op het leven . Een mooi afscheid van Bert.
We wensen jullie sterkte in de komende tijden. Ook voor Helen en Iris
Liefs Wouter en Martine 
Op 22 december 2020
om 11:07 getekend door:
W.o.u.t.e.r. .e.n. .M.a.r.t.i.n.e.
Dit is niet ok
Beste Rens, Iris, Helen, Angela en nabestaanden,
Wat een mooie en indrukwekkende woorden over een indrukwekkende man wiens pretogen als het om vliegen, de club of gezelligheid gaat me altijd zullen bijblijven en inspireren. Veel sterkte en warme groet, Vincent 
Op 21 december 2020
om 22:00 getekend door:
V.i.n.c.e.n.t. .D.o.l.f.i.n.
Dit is niet ok
Rens,

Bedankt,dat ik een mail kreeg op vrijdagmiddag, om de uitvaartdienst en afscheid Online van Bert vanuit Sicilie bij te kunnen wonen.

Pas op Terlet Bert leren kennen na zijn ongeval in 1996,ik had direct met hem een klik, zelfde fin. achtergrond en 53 jr. Zweefvliegen,van 1967 ZHVC en Terlet tot op heden.
Heel indrukwekkend,Sterkte met dit verlies van deze Persoonlijkheid.

Ruud Kool
K4 
Op 21 december 2020
om 15:08 getekend door:
R.u.u.d. . .K.o.o.l.
Dit is niet ok
Beste Rens Helen en Iris, ik denk aan jullie, veel sterkte de komende tijd en ik koester de mooie herinneringen van Bert.

Afgelopen zaterdag was een heel mooi en waardig afscheid van Bert en jullie vader zoals hij verdienden.

Mooie vlucht Bert 
Op 21 december 2020
om 14:52 getekend door:
M.a.r.k. .J.u.s.t.u.s.
Dit is niet ok
Beste Iris, Helen en Rens,

Heel veel sterkte met het verlies van jullie vader.
Wat een prachtig en zeer passend eerbetoon was het op Soesterberg.
Berts optimisme en doorzettingsvermogen heb ik altijd bewonderd. 
Op 21 december 2020
om 11:51 getekend door:
L.u.u.k. .S.i.e.b.e.r.s.
Dit is niet ok
beste familie,

veel sterkte met jullie verlies. ik herinner me Bert als zovelen ook als een prettig persoon en iemand met het hart op de goede plek. en als de ultieme doorzetter.

dat hij op zijn laatste vlucht de mooiste thermiek mag vinden 
Op 21 december 2020
om 11:28 getekend door:
J.e.a.n. .K.u.i.j.p.e.n.s.
Dit is niet ok
Beste Iris, Helen en Rens,

Ik wens jullie veel sterkte toe aan het verlies van Bert. Ik herinner hem als een gepassioneerde zweefvlieger, die altijd klaar stond voor de medemens. Ik bewonder hem voor al hetgeen hij voor de zweefvliegwereld en de zweefvliegclub ACvZ gedaan heeft.

Mijn gedachten aan hem geven mij een warm gevoel.

Ik wens jou een mooie laatste vlucht...

Dominicus. 
Op 20 december 2020
om 23:24 getekend door:
D.o.m.i.n.i.c.u.s. .V.a.n.d.e.n.b.e.r.h.
Dit is niet ok
Beste Iris, Helen en Rens,

Gecondoleerd met het verlies van jullie vader. Ik hoop dat jullie de mooie herinneringen kunnen koesteren. Veel sterkte de komende tijd. Liefs, Sarah 
Op 20 december 2020
om 21:26 getekend door:
S.a.r.a.h. .v.a.n. .d.e.n. .B.o.o.m.
Dit is niet ok
Heel veel sterkte met dit intense verlies. 
Op 20 december 2020
om 20:01 getekend door:
D.a.a.n. .v.e.r.m.e.i.j.
Dit is niet ok
Beste Iris, Helen en Rens, ik denk aan jullie, veel sterkte de komende tijd en koester de mooie herinneringen aan jullie pa.

Grote omhelzing,
John de Kanter 
Op 20 december 2020
om 19:49 getekend door:
J.o.h.n. .d.e. .K.a.n.t.e.r.
Dit is niet ok
Het was een prachtig afscheid. Indrukwekkende verhalen, mooie foto?s en fijne muziek. Positief en krachtig, zoals ik me hem ook herinner. We zullen m moeten missen. Alle sterkte!
Thijs, Lotte, Kiki en Douwe 
Op 20 december 2020
om 19:49 getekend door:
T.h.i.j.s.
Dit is niet ok
Lieve familie, Soms is er zoveel wat we voelen, maar zo weinig wat we kunnen zeggen.
Heel veel sterkte de komende tijd.
En vergeet niet wat je in je hart bewaart, raak je nooit meer kwijt. Liefs, Nico en Marijke. 
Op 20 december 2020
om 18:41 getekend door:
N.i.c.o. .v.a.n. .O.s. .e.n. .M.a.r.i.j.k.e. .B.e.e.k.e.
Dit is niet ok
Ome Bert, jij was altijd een doorzetter en een vechter! En dan dit... rust zacht! 
Op 20 december 2020
om 18:27 getekend door:
P.e.p.i.j.n. .v. .B.r.o.e.k.h.u.i.j.s.e.n.
Dit is niet ok
Lieve family.Wat jammer dat ik de uitvaart niet heb kunnen volgen.Heb wel gehoord dat het heel mooi en indrukwekkend was.Zelf ben ik die dag positief getest dus aan huis gebonden.De foto van mijn neef krijgt een ere plaatsje in mijn huis .liefs Bep 
Op 20 december 2020
om 18:08 getekend door:
B.e.p. .v. .B.r.o.e.k.h.u.i.j.s.e.n.
Dit is niet ok
Lieve familie van Broekhuijsen, wat fijn dat ik via de online verbinding mee afscheid kon nemen van mijn neef Bert met wie ik samen met zijn broer Gerard in onze jeugdjaren in IJmuiden zoveel mooie dingen, maar ook verdrietige gebeurtenissen gedeeld heb. Ook ik mocht als kind mee de lucht in zweven dankzij de vader van Bert. Tijdens de mooie afscheidsdienst heb Ik heb mijn jeugdjaren als het ware herbeleefd aan de hand van het verhaal van Gerard en alle foto's uit de vroege jaren. In de volwassenheid is het verhaal voor mij gepauzeerd omdat wij zijn elkaar uit het oog verloren hebben. Met de verhalen van de kinderen is het beeld van Bert voor mij weer aangevuld en ik heb diep respect en bewondering voor wat hij in en met zijn leven heeft gedaan, en dan is het mooi om dat terug te zien in zijn kinderen. Het gedicht van Iris vond ik prachtig. Ik wens jullie alle goeds en sterkte. Bert de Jager 
Op 20 december 2020
om 14:18 getekend door:
B.e.r.t. .d.e. .J.a.g.e.r.
Dit is niet ok
lieve familie, na een mooi en warm afscheid van Bert. Veel kracht en sterkte voor nu en in de toekomst. liefs Eric en Jacq. 
Op 20 december 2020
om 11:27 getekend door:
E.r.i.c. .e.n. .J.a.c.q.u.e.l.i.n.e. .B.e.e.k.e.
Dit is niet ok
I no longer see the stars, I am the stars. I no longer breath the wind, I am the wind. Bert I wish you a great flight behind the rainbow. We will meet again. 
Op 20 december 2020
om 11:19 getekend door:
N.a.t.a.s.j.a.,. .L.o.e.k. .&. .S.t.e.r.r.e.
Dit is niet ok
       1 2 3 4       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Rens van Broekhuijsen
op 14 december 2020
en zal spoedig verdwijnen.
Contact met beheerder >
Contact met Rens van Broekhuijsen:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Lambertus Henricus (Bert) van Broekhuijsen

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto