Maurice Kip

Maurice Kip

12 juli 1975 - 21 mei 2004

NON SCOLAE SED VITAE DISCIMUS

Maurice Kip was als docent Engels werkzaam op het van Lutterveltplein en was op het Staring College een bekend en geliefd persoon die op geheel eigen wijze met leerlingen en docenten omging.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         141 t/m 160 van 1873        Volgende >
Dag mijn lieve jongen,

Hier ben ik nog een keer en dat vanwege de 21ste. We komen net terug van je oom.Tussen 12 en 21 juli zit ook de verjaardag van je grote broer. Ook dat is een heuglijk feit natuurlijk. Zo jammer dat je daar geen getuige van kunt zijn, maar je leeft "van boven" vast met hem mee. Je kleine neef is intussen al weer 12 jaar oud en een reus van een jongen.Waar blijft de tijd toch?
Nogmaals knuffel en kus van ma. 
Op 21 juli 2019
om 18:20 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen.

Ik wil je nog graag even laten weten dat ik gisteravond een heel fijn gesprek heb gehad met Annelies via de telefoon. Uiteraard was jij het onderwerp van gesprek.Vele mooie herinneringen hebben we weer opgehaald. Altijd fijn voor ma en mij. Kus en knuffel van ma. 
Op 21 juli 2019
om 13:03 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Er zijn zo af en toe van die dagen dat je door allerlei omstandigheden gewoon verdrietig bent en je je minder prettig kunt voelen. Zo'n dag is het vandaag ook een beetje. Maar als dan de post langskomt die een mooie, geschreven kaart bezorgt, voelt het weer beter, maar tegelijk ook ontroerend en een beetje verdrietig makend doordat het gevoel van gemis van jou opeens weer versterkt wordt en er weer zoveel herinneringen bovenkomen. Deze prachtige en voor ons erg waardevolle kaart kregen we van je oud-collega Annelies.Zij nam afgelopen woensdag op een voor haar fantastische manier afscheid van het Staring College. Zij heeft haar pensioenleeftijd gezond en wel bereikt, zo schreef ze. Ze was hier erg dankbaar voor. In haar dankspeech heeft ze verteld dat het absolute dieptepunt van haar 20 jaar op het Staring College de totaal onverwachte dood van jou was. Ze vertelde over het collectieve verdriet van de kinderen en de collega's.Als je dit als ouders weer zo leest, komen de herinneringen aan jouw afscheidsdienst op school weer boven bij ons. Ma, je broer en ik hebben dat helaas niet meegemaakt maar later wel gezien op een film die van die dienst is gemaakt. Heel indrukwekkend.
Als ouders waren de woorden van Annelies heel erg ontroerend en wat is het fijn dat ze de moeite nam ons een kaart te sturen met daarop lovende woorden over jou en dat je in haar hart nog altijd een speciaal plekje hebt.
Ik las dat ze 20 jaar aan het Staring heeft gewerkt. Nu ik daar zo over zit na te denken, trek ik de conclusie dat jij er een beetje eerder was als docent dan zij.Met jou is het nu 15 jaar geleden en zou je wat meer dan 20 jaar aan school gewerkt hebben.Maar misschien was het ook wel tegelijk.
Wat ik me nog altijd herinner dat je ooit vertelde dat je samen na een feestje in Lochem met een paar collega's in het huis van Annelies hebt geslapen en dat jullie daar toen vreselijk veel plezier hebben gehad. Als ik me niet vergis, speelde luidruchtigheid in die nacht ook een rol. Maar dat heeft Annelies jullie nooit kwalijk genomen.
De kaart van haar was de aanleiding voor het schrijven van dit berichtje. Heel fijn dat we dit vandaag van haar hebben ontvangen.
Liefs, dikke knuffel en kus van ma. 
Op 20 juli 2019
om 14:26 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Gisteren de hele dag bezoek gehad voor jouw verjaardag. Dat hebben we gewoon weer op gepaste wijze gevierd.Van gistermorgen bij de koffie tot 's avonds laat hebben we bezoek gehad en heb je ook weer veel bloemen gekregen. Toch fijn dat we dit jaar weer hebben mogen meemaken.
Knuffel en kus van ma. 
Op 13 juli 2019
om 22:34 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
12 juli...je geboortedag!

ik begin zo weer aan een rapportvergadering. Dat hoort zo bij het einde van een schooljaar, net als vroeger onze kiptrips naar Walibi of Hellendoorn.
Daar denk ik ook nu weer even aan...
Doe ze daar "ergens" een knuffel en voor jou zelf de dikste!

Liefs Wilma 
Op 12 juli 2019
om 13:05 getekend door:
w.i.l.m.a.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Voordat er bezoek is hier, wil ik je laten weten dat we aan je verjaardag denken. Natuurlijk zouden we je persoonlijk met je verjaardag willen feliciteren, maar het moet nu maar op deze manier. Je zou vandaag 44 jaar worden, maar voor ons blijf je altijd 28. je zou zelf zeggen, denk ik: "Ik heb de eeuwige jeugd." Laten we ons daar maar aan vasthouden dan.
Extra dikke verjaardagsknuffel en kus van ma.
Dag mijn lieve jongen 
Op 12 juli 2019
om 9:15 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Nog één dag en dan is het je verjaardag weer. Natuurlijk denken we daar vaak aan. Er zullen ongetwijfeld weer mensen op bezoek komen om je verjaardag met ons te herdenken of te "vieren".
Fijn dat Jelte en Gretha je ook na 15 jaar nog steeds een bloemetje op je graf komen brengen.
Vandaag hebben we het druk gehad met de timmerman die bezig was in de bijkeuken. Ik kan beter zeggen dat de timmerman het druk had. Ik meer met praten. Maar dat had je vast al wel door.
Ik krijg net opdracht de auto weer bij huis te parkeren en daarom sluit ik maar eerst weer af. Ik zal morgen vast nog wel een berichtje sturen. Dag mijn lieve jongen.
Knuffel en kus van ma. 
Op 11 juli 2019
om 16:44 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Vandaag weer een 21ste en dus traditiegetrouw maar weer mijn reactie naar jou toe. Ik zou je willen vertellen wat ik vanavond zou gaan doen, maar ik ben totaal "ontroerd" door de woorden van Bart die hij hier op 12 juni heeft geschreven. Mijn avond kan zeker niet meer stuk wanneer ik totaal onverwacht zulke mooie dingen over jou kan lezen. Ik heb het weleens vaker gezegd dat je door de verschillende dingen die hier ook wel zijn genoemd ons het bewijs hebt gegeven dat je niet voor niets hebt geleefd. Dit is ook weer een overduidelijk voorbeeld hiervan. Ik heb ma het ook net voorgelezen en natuurlijk ontroerde het haar ook. Goed voorbeeld heeft goed doen volgen, zo blijkt maar weer. Namens Maurice ontzettend bedankt Bart dat je dit hebt geschreven. Wij hebben nooit goed kunnen inschatten hoe jij , Maurice, als leraar functioneerde. Je had je verhalen natuurlijk wel in huis, maar dat dit bericht na 15 jaar nog geschreven wordt, zegt ma en mij erg veel en doet ons natuurlijk heel goed.
Ik heb een fijn gevoel na het lezen van dit bericht.
Liefs, knuffel en kus van ma. 
Op 21 juni 2019
om 19:53 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Vandaag was het een bijzondere dag voor mij waarbij ik een aantal keren aan 'Meneer Kip' moest denken. Dit jaar heb ik voor het eerst een examenklas als mentorgroep. Vandaag heb ik de meesten van hen mogen feliciteren met hun diploma. Één van de redenen om te kiezen voor een beroep als docent was de manier waarop u les gaf en vooral de manier waarop u met leerlingen om ging. Ik hoop dat ik in mijn lessen en mijn mentoraat de leerlingen hetzelfde gevoel kan meegeven als u mij en andere leerlingen heeft meegegeven. 
Dank u wel.  
Op 12 juni 2019
om 23:19 getekend door:
B.a.r.t.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Vanavond is het weer een vrijdagavond na Hemelvaart. Voor ons altijd een gedenkwaardige avond. Vijftien jaar geleden was dit op 21 mei. Ik wil me liever niet meer verplaatsen in de gevoelens die ons toen totaal overvielen en ons zo wanhopig maakten, omdat het gewoon niet waar kon zijn wat ze zeiden dat er gebeurd was.
Daarom voelt het als een troost voor ons dat je "vriendin" Janna woorden heeft geschreven die ons warme gevoelens geven. Met haar hadden we toch een heel speciale band in de tijd na je overlijden. Toen kwamen de verhalen over jou los en ik herinner me nog dat ze je toen nog heeft bezocht op de begraafplaats met haar toenmalig vriendje Stefan van wie we nog altijd het portretje op de kast hebben staan hier in huiskamer. Jij en Stefan staan erop afgebeeld en ik weet nog dat hij het toen op je graf had gelegd bij de begrafenis en dat ma en ik het later mee hebben genomen naar huis. Het is ons toen nog overkomen dat we Janna en Stefan passeerden op de begraafplaats zonder dat we dat door hadden. Ik herinner me dat nog heel goed.
Het is toch onvoorstelbaar dat Janna nu al ouder is dan jij bent geworden. Zij is nu 30 en jij werd 28. Ongelooflijk eigenlijk. Maar voor ons is het fijn te lezen dat ze aan je gedacht heeft en dat ze "Angels"hoorde klinken toen ze in het buitenland was.
In dit geval kun je ook zeggen: "Bestaat toeval?" Maar het blijft inderdaad bijzonder, zoals ze het zelf zegt.
Je vriendin Marjan was hier net nog een poosje op bezoek en ze is net weggegaan. Weer even gezellig bijgepraat.
Vandaag is ook de verjaardag van je tante Truus waar we vandaag naartoe zijn geweest.
Je begrijpt dat ik je nog zoveel zou willen zeggen en helemaal op een avond als deze die altijd speciaal blijft voelen. Maar gevoelens laten zich zo moeilijk verwoorden en het is daarom ook maar beter die voor mezelf te houden.
Liefs, knuffel en kus van ma. 
Op 31 mei 2019
om 22:36 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Lieve Maurice,

Deze week was het alweer 15 jaar geleden dat je overleed. In diezelfde week werd ik toen vijftien jaar.

Momenteel ben ik in het buitenland om morgen mijn 30ste verjaardag te vieren. En op de radio op de hotelkamer hoor ik zojuist Angels...

Toevallig kan je zeggen, maar het blijft bijzonder! 
Op 26 mei 2019
om 9:42 getekend door:
J.a.n.n.a.
Dit is niet ok
Goedemorgen mijn lieve jongen,
We zijn hier weer een dag verder.Gisteren weer een drukke dag gehad met bezoek van familie en vrienden en mensen uit de buurt die ook vrienden zijn. De eersten waren er tegen 10 uur en de laatsten gingen weg tegen 23.30 uur.
Ook was het vreemd dat je vriend Hendrik er niet was, maar Cissy was er wel en dat vonden we heel knap van haar. Natuurlijk hebben we weer herinneringen opgehaald over de ceremonie voorafgaand aan de crematie die zo speciaal was.
Wat is het toch bijzonder dat er nog zoveel mensen zijn die op 21 mei bij ons komen. Zij die niet konden komen en toch aan je dachten, lieten dit aan ons merken via kaartjes of andere berichtjes. Ook de beide berichtjes hier doen ons natuurlijk heel goed.
Het liefst zou ik alle personen willen noemen die allemaal belangstelling hebben getoond, maar dat kan gewoon niet natuurlijk.
Maar Staring 2004 geeft aan dat ze je ook in Lochem nog niet zijn vergeten. Na 15 jaar hebben de meesten van je brugklasleerlingen van toen dezelfde bereikt als die van jou toen. Sommigen hebben al kinderen en geven aan hoe "kostbaar" die zijn.
De tijd gaat verder mijn lieve jongen, maar heelt echt niet alle wonden. Alleen de scherpe kantjes worden minder.
Heel veel liefs, dikke knuffel en kus van je ma. 
Op 22 mei 2019
om 9:20 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Lieve Hennie en Harm,

Weet dat we aan jullie denken..Sterkte. extra op 21 mei. Nu ?al? of ?nog maar? 15 jaar geleden...Vanavond langs de bloemenpracht gelopen en stilgestaan bij jullie Maurice... liefs Karin en Nel 
Op 21 mei 2019
om 22:45 getekend door:
N.e.l.
Dit is niet ok
15 jaar geleden...

Ook in Lochem wordt nog veel aan Maurice gedacht. Jouw jonge leven eindigde in 2004. Wij mogen door en zijn inmiddels ouder en wijzer geworden. Sommigen van ons hebben zelf kinderen en realiseren ons hoe kostbaar dat is.

Ik wens de ouders van Maurice en verdere familie veel sterkte op deze zware dag. 
Op 21 mei 2019
om 19:25 getekend door:
S.t.a.r.i.n.g. .2.0.0.4.
Dit is niet ok
Goedemorgen mijn lieve jongen,

Het is nog vroeg nu. 7.13 uur staat onder aan de computer. Het is weer die bekende datum. 15 jaar geleden trof ons in de avond het bericht wat er met je gebeurd was. Zo pas kreeg ma al een appje van iemand die beschreef wat er die dag gebeurde en dat hij altijd aan je denkt als hij dat punt, waar het gebeurde, passeert. Dat zal ook vandaag zo zijn. Gelukkig vertelt hij er ook bij welke warme herinneringen zijn gezin aan jou bewaart en dat doet hij ook voor ons.
Het was de vorige week heftig allemaal en dat had mede te maken met het overlijden van je vriend Hendrik. Hij was elk jaar samen met Cissy op 21 mei bij ons om ons te steunen. Dat zal wel wennen zijn.
Gisteravond hebben ma en ik de tuinsets maar binnen gezet, omdat het buiten waarschijnlijk te fris is. Meestal konden we buiten zitten met het het bezoek, maar de lucht is nu grijs. Hopelijk gaat de zon weer meer schijnen. Die heb jij wel altijd voor ons laten "schijnen" in de periode voor deze 15 jaar.
Er gaat zoveel door me heen nu. Het is en blijft erg moeilijk dat je er niet meer bent. Een kind behoort niet voor zijn of haar ouders te gaan. Ook Trea Dekker overkwam dit vorige week. Zij door die rot ziekte.
We wachten af wat de dag vandaag zal brengen.
Dag mijn lieve jongen. Liefs, kus en knuffel van ma. 
Op 21 mei 2019
om 7:32 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Vanmorgen had ik al een behoorlijk lang bericht naar je gestuurd, maar toen werd aan het eind aangegeven dat er iets niet goed ging wegens drukte, maar ik hoopte dat het later goed zou komen, maar nu bij controle blijkt dat niet het geval. Dus zal ik opnieuw proberen je te vertellen waarom afgelopen week heel heftig was voor ma en mij.
Gistermiddag is je kleine, grote vriend Hendrik van de sportschool gecremeerd. Ik hoef jou niet uit te leggen wie hij was en wat hij na jouw overlijden voor je moeder en mij heeft betekend. Hij is pasgeleden door hartklachten aan zijn hart geopereerd en kreeg vier omleidingen. Na deze ingreep volgden twee herseninfarcten die hem uiteindelijk fataal werden.Je begrijpt wat dit voor impact dit voor zijn gezin had en voor de buitenwereld. Je weet wat voor markante man Hendrik was en dit bleek ook weer uit de manier hoe we samen zijn uitvaart hebben beleefd. Het gebeurde allemaal vanuit zijn tuin. Heel bijzonder allemaal en de uitvaartleider vertelde me dat hij nog nooit een dergelijke uitvaart had gehad. Ik ga niet in op details, maar ik vond het een eer dat Cissy me vroeg om iets te mogen zeggen bij dit afscheid dat achteraf op de meeste aanwezige mensen grote indruk maakte.
Alles ging eigenlijk op zijn "Hendriks". Op mijzelf heeft het zeker heel veel indruk gemaakt door deze speciale ervaring.
Er waren nog een paar van jouw speciale vrienden aanwezig van de sportschool en ook heb ik nog gesproken met de Johan, de oud-eigenaar van de sportschool. Natuurlijk oude herinneringen opgehaald waarbij jij ook bij betrokken was.
Als er een "boven"bestaat, zul je Hendrik vast en zeker al ontmoet hebben en elkaar hartelijk "begroet". Uitgaande van onze aardse situatie.
Ik hoef hier verder niets aan jou uit te leggen welke rol Hendrik en ook Cissy in jouw leven hebben vervuld en daarom later ook in de onze.

Ma is net naar bed gegaan. Van haar krijg je veel liefs, dikke knuffel en kus. 
Op 17 mei 2019
om 23:12 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Gisteren was het wel een beetje een bijzondere dag vanwege het feit dat we bezoek hadden van je beste vriendin uit Borculo met haar vriendin. We waren erg verrast dat we een telefoontje kregen met de boodschap dat ze bij jou op bezoek waren en of we thuis waren en in staat waren bezoek te ontvangen. Natuurlijk waren we dat en er is bijna niets mooiers dan je "beste vriendin" weer eens hier bij ons thuis te ontvangen.
Natuurlijk was het heel gezellig en konden we weer eens bijpraten over dingen die we allemaal gemeenschappelijk hebben. Het is voor ma en mij echt geweldig dat ze nog elke 21ste van de maand contact met ons opneemt en dat is nu deze maand precies 15 jaar geleden.
21 mei is voor ons als familie de meest memorabele datum die er bestaat en dat hoef ik je hier gelukkig niet uit te leggen.
Ik ga op dit moment maar niet verder in wat deze datum voor verdere gevolgen voor ons heeft gehad, Dat zou me te verdrietig maken na het melden van een leuk bericht over de komst van deze beide dames.
Liefs, knuffel en kus van ma. 
Op 3 mei 2019
om 22:25 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Vandaag weer de 21ste. Ik heb net het telefoongesprek met je vriendin achter de rug en hebben weer over verschillende dingen gesproken. Ook over haar dochter die bezig is in jouw sporen te treden als lerares Engels. Persoonlijk vind ik dat heel erg mooi en het duurt niet eens zo lang meer dat ze haar studie afgerond heeft. Ik weet zeker dat jij dit ook prachtig gevonden zou hebben. Ik heb, als ik aan haar denk, nog vaak het beeld van het meisje van zeven jaar dat mooie tekeningen kon maken, voor me.
Vandaag en gisteren speciale dagen. Gisteren een erg verdrietige dag , omdat "ons zonnetje" weer vertrokken is vanaf Schiphol waar we hem naartoe gebracht hebben. Ik hoef je niet uit te leggen hoe moeilijk dit was en helemaal voor je broer. Vandaag is het Eerste Paasdag en was het een dag van gemis nadat hij weer een aantal weken bij ons was en we zo van hem hebben kunnen genieten en hij van ons. Dat liet hij gelukkig dankzij de moderne media aan ons weten. Het zal weer even wennen worden aan de nieuwe situatie.
Morgen is het Tweede Paasdag en de sterfdag van mijn vader, maar daar heb ik het pas met je over gehad op 3 april. Maar Tweede Paasdag blijft daarom altijd speciaal voor me.

We zullen zien wat er de komende tijd weer gaat gebeuren.
Weet dat we aan je blijven denken en we je nog altijd heel erg missen.
Kus en knuffel van ma. 
Op 21 april 2019
om 21:23 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Wat fijn dat er weer een berichtje is dat betrekking heeft op je schoolperiode waarin voor veel mensen Robbie Williams dankzij jou een grote rol heeft gespeeld. Natuurlijk geldt dat ook voor ons. Als wij die muziek van hem horen of zijn naam eens horen noemen, dan associëren we dat gelijk met jou. Het is in ieder geval erg fijn te lezen dat dit bij Jasmijn ook nog altijd het geval is. Nu weet ik niet welke Jasmijn hier heeft geschreven, maar ik ken van jouw school maar één meisje met deze naam en zij was de zus van een leerlinge met wie je ook een heel speciale band had. Ik ga er maar vanuit dat zij het is die dit bericht heeft geschreven. Ik vind het erg fijn dat ze ons in dit verband ook nog even noemt en daarom is het gemakkelijker om hier ook op dit berichtje te kunnen reageren. Volgende maand is het al 15 jaar geleden dat we je kwijt raakten en dan toch nog deze reactie. Geweldig toch?
Ik ga nu met mijn kleine grote vriend naar het zwembad. Aan het eind daarvan zullen we samen jouw graf nog bezoeken , omdat dit bij het zwembad is en dan is het toch logisch je nog even met een bezoekje te vereren?

Liefs, dikke knuffel en kus van ma. 
Op 11 april 2019
om 13:08 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag lieve Maurice (en ouders)

Even een berichtje van mijn kant, om te laten weten dat ik elke keer als ik Robbie Williams hoor, ik aan Maurice denk. En ik hoor zijn muziek best vaak ?

Hij wordt dus niet vergeten!

Groetjes Jasmijn 
Op 7 april 2019
om 19:34 getekend door:
J.a.s.m.i.j.n.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 94      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Staring College
op 23 mei 2004
en blijft zichtbaar tot:
1 januari 2026
Contact met beheerder >
Contact met Staring College:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto